Categorie: "Architektuur en Gebouwen"

Poll: Wil jij in een loft op Strijp-S wonen?

Trudo gaat in de gebouwen SAN en SBP loftwoningen verhuren. De oude Philips-fabrieken aan de Torenallee op Strijp-S worden de komende tijd omgebouwd tot wooncomplexen. De woningen hebben een hoog plafond en er zullen wooncabines in geplaatst worden. Op het dak van SAN en SBP komen gemeenschappelijke tuinen. Allemaal schitterend en ook nog betaalbaar, maar zou jij in zo’n loft willen wonen?

Zou jij in een loft in de Hoge Rug op Strijp-S willen wonen?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Modern ontwerp voor Gerretsonplein

Zo gaat het nieuwe woon- en winkelcomplex rond het Gerretsonplein eruit zien. Van Aken Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de slangvormige nieuwbouw in Woensel-Noord. In het complex komen winkels, woningen en een parkeergarage. De woontoren wordt vijftig meter hoog.  In de zomer van 2012 moet alles klaar zijn. Meer tekeningen vind je hier. Oja, tot voor kort zag het plein er zo uit. De lage winkelgebouwen zijn onlangs gesloopt.

Hoe klinkt Eindhoven?

Je moest er ‘even’ voor op en neer naar Milaan, maar dan kon je wel horen hoe Eindhoven klinkt. De Design Academy heeft daar voor de Milan Design Week een installatie geplaatst dat je zou kunnen omschrijven als een piano met een driedimensionaal muziekblad. Op een grote rol zijn de gebouwen in Eindhoven nagemaakt en die rol is aangesloten op de piano. Zo maakt de structuur van Eindhoven geluid.

Oja, zo klinkt Eindhoven ook…

Poll: Waar zou jij willen trouwen?

Elkaar het ja-woord zeggen kan in Eindhoven nu ook in het Historisch Openluchtmuseum, in het PSV Stadion en in het Van Abbemuseum. En binnenkort kun je ook trouwen in Museum Kempenland. Zo ben je als aanstaande niet meer aangewezen op het misschien wat saaie Stadhuis. Ook wordt het mogelijk om zelf een trouwlokatie uit te kiezen, hoewel die wel aan enkele criteria moet voldoen. Stel dat jij binnenkort gaat trouwen en zelf de lokatie mag uitzoeken, waar zou jij dan de ringen willen uitwisselen?

Als ik mocht kiezen, dan zou ik trouwen...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Een andere plaats in gedachten? Meld je idee bij de reacties hieronder.

Weer een plan voor Evoluon

Eens in de zoveel jaar is-ie weer in het nieuws: het Evoluon. Diverse keren worden plannen gemaakt en weer in de prullenbak gegooid over de invulling van de Eindhovense ufo. Het voormalige techniekmuseum zou volgens een haalbaarheidsstudie een ontmoetings- en informatiecentrum voor Brainport kunnen worden. Nu doet het gebouw dienst als congrescentrum. Philips is de eigenaar.