Categorie: "Dieren, planten, milieu"

Toch nog een schaal voor PSV

Slechts derde in de Eredivisie, vroeg eruit in Europa en de Bekerfinale was maanden geleden al uit het zicht, maar PSV heeft zo net voor de vakantie toch nog een schaal te pakken, de Schaal van VVCS (spelersvakbond). Het Philips Stadion had dit seizoen de beste grasmat van Nederland en daarom wint PSV toch nog een prijsje. De aanvoerders van de Nederlandse profclubs beoordeelden door het hele jaar de Nederlandse velden en voor de tweede keer in drie jaar is de groene mat aan de Frederiklaan verkozen tot beste mat. Of het zoden aan de dijk zet (flauw) wat betreft de prestaties van PSV is onbekend, maar een mooi veld is natuurlijk wel fijn om op te spelen. Zaterdag is er een huldiging. De grasmat wordt op de platte kar naar het Stadhuisplein gebracht. De VVCS hoeft niet bang te zijn dat de schaal deuken oploopt, Eindhoven heeft geen tramleidingen en de keeper van PSV is bal/schaalvast.

Death row dreigt voor 1500 knaagdieren

Het Papegaaienpark in Veldhoven is met spoed op zoek naar nieuwe baasjes voor zo’n 1500 knaagdieren. Als die niet voor dinsdagavond worden gevonden, dan zullen de knaagdieren gedood worden. De beestjes zijn gered van een handelaar die ze verwaarloosde. 4500 pluizenbolletjes hebben ‘de stoel’ al gekregen omdat zij ziek of agressief waren. Volgens het Papegaaienpark is het niet de bedoeling dat individuelen de diertjes gaan ophalen. Het park roept vooral opvangcentra op om zich te melden. De hamsters en andere knagers die dinsdagavond nog in Veldhoven zijn, zullen woensdag een lekker feestmaal vormen voor bijvoorbeeld slangen of roofvogels in andere parken (of voor liefhebbers van de Zuid-Amerikaanse keuken).

Reeën op vliegbasis doodgeschoten

Op Vliegbasis Eindhoven zijn twaalf reeën op advies van het ministerie van Defensie doodgeschoten. Dat is al een aantal weken geleden gebeurd, maar is nu pas bekend geworden. Aanleiding is de botsing tussen een vliegtuig en een ree begin dit jaar. De dieren zijn voor de veiligheid van het vliegverkeer afgeschoten, ondanks kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Poll: Dierentuinen, oké of niet?

Met het overlijden van ijsbeer Knut is de discussie over dierentuinen weer opgelaaid. Hoewel de ijsbeer niet overleden is aan het ijsberen in een (te) klein verblijf, kun je je afvragen of het houden van dieren in gevangenschap nog wel van deze tijd is. Van de andere kant zorgen deze parken met bijvoorbeeld fokprogramma’s voor het behoud van diersoorten die anders wellicht zouden zijn uitgestorven en doen dierentuinen er tegenwoordig alles aan om de natuurlijke omstandigheden zo goed mogelijk na te bootsen. De tijd van die chimpansee  in Animali is gelukkig allang voorbij (wat is er eigenlijk met dat beest gebeurd?)

In Mierlo is nog niet zo heel lang geleden een nieuwe dierentuin geopend. Dierenrijk is weliswaar een onderdeel van een groot commercieel ‘leisure concern’, maar zegt door bijvoorbeeld internationale samenwerking bij te dragen aan natuurbescherming en behoud van diersoorten. Wat vind jij? Dragen dierentuinen als Dierenrijk inderdaad bij aan het behoud van diersoorten en leren ze ons over de (dieren)wereld? Of zijn ze alleen goed voor de portemonnee van de exploitanten?

Dierentuinen...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Aardbevingen in Eindhoven

Japan is getroffen door een aardbeving waar je zeeziek van werd, zowel door de beving als door de tsunami die erop volgde. De beving had een kracht van 8.9 op de schaal van Richter is daarmee Japans zwaarste in 140 jaar. In Nederland konden we de beving alleen met gevoelige instrumenten waarnemen. Aardbevingen komen in Eindhoven niet vaak voor en zijn zeker niet altijd zwaar genoeg om te voelen. Toch trilt de grond hier af en toe.

Binnenkort weer reebiefstuk bij restaurant Airport

Twee maanden geleden kon je al even genieten van een lekker reebiefstukje in het restaurant van Eindhoven Airport. De proef lijkt geslaagd, want binnenkort zal de biefstuk weer op de kaart komen. De Luchtmacht gaat na de botsing van een ree een een vliegtuig van Ryanair de hele roedel die rondzwerft op het terrein van Airport afschieten. Twaalf bambi’s zullen dus niet langer ongestoord kunnen rondlopen en Airportgras grazen. Wegvluchten kan ook niet omdat het terrein is omheind.

Landelijke CDA voor extra groei Eindhoven Airport

Als het aan de landelijke afdeling van het CDA ligt, gaat Eindhoven Airport uitbreiden met 25.000 extra vluchten per jaar. Vanmiddag en vanavond vergadert de commissie Infrastructuur en Milieu in de Tweede Kamer over de toekomst van de luchthavens in Nederland. Schiphol kan niet veel meer groeien en daarom zou Eindhoven Airport flink moeten kunnen groeien.  Het CDA neemt het advies van Hans Alders over die stelt dat er in de regio genoeg steun te vinden is voor veel extra vluchten. CDA Eindhoven stond al achter Alders’ advies.