Categorie: "X-tra"

Radio Royaal is stervende

Radio Royaal stopt ermee. Op 16 wordt de regionale zender vervangen Radio Oranje Nationaal (dat klinkt als een verzetsradiostation van zo’n zestig jaar geleden) en dan zal Radio Royaal enkel een herinnering zijn. Vanaf dan zul je alleen nog maar Nederlandstalige muziek horen op FM 93.6. Nog niet zo lang geleden veranderde Royaal FM nog in Radio Royaal en kwamen er bijvoorbeeld nieuwe jingles en een nieuw logo.

Rijdende Rechter in PSV-Stadion: de beelden

Mr. Visser, ofwel de Rijdende Rechter, was in december voor het programma Recht in de Regio in het PSV-Stadion. Hij hielp samen met medewerkers van het Juridisch Loket iedereen met juridische problemen. Hier kun je de aflevering met Eindhovense juridische probleempjes nog eens terugkijken.

Weer een Glazen Huis op de Markt?

Gisteren stond er weer een soort van Glazen Huis op de Markt. Dit keer niet van 3FM maar van Radio 538. Dit station toert door Nederland om geld op te halen voor War Child. Voor iedere 12 euro die opgehaald wordt, kan War Child één oorlogskind helpen. Tot nu toe kunnen 30.150 kinderen geholpen worden, wat dus betekent dat er ruim 360.000 euro is opgehaald.

Begin november geboortegolf verwacht in Meerhoven

Alle verloven voor begin november voor de baliemedewerkers van het gemeentehuis worden per direct ingetrokken. Dan wordt er een geboortegolf verwacht, nu Meerhoven al een paar uur geplaagd wordt door een stroomstoring. Veel gebouwen zitten zonder elektriciteit  en stadsverwarming. Ook de verkeerslichten bij de McDonald’s en de N2-afrit Veldhoven werken al even niet meer.

Hotels in Eindhoven niet vies, maar soms ‘zand op de vloer, bloed op de lakens’

Hoe denken gasten over hotels in Eindhoven? Gisteren werd bekend dat de vier ranzigste hotels van Europa in Amsterdam te vinden zijn. Volgens bezoekers van hotelsite Tripadvisor wil je in zeker vier hotels in Amsterdam nog niet dood gevonden worden. Maar zit het met de hotels in Eindhoven, volgens de reviewers van Tripadvisor?

Nu we er toch zijn…zetten we je vriendin het huis uit

Hoe gastvrij is Woensel? Dat gaan we uitzoeken nu we er toch zijn. Dan heb je het gehad met je vriendin. Dan zet je haar de deur uit. Dan staat ze net buiten. Dan belt Sophie Hilbrand plus cameracrew aan. Of ze mag blijven slapen. Natuurlijk mag ze dat (maar ze doet het niet, terzijde). Mooie ruil, toch? Je moet dan nog wel even rekening houden met je ‘vuurwapengevaarlijke’ ex-schoonpa. Even doorspoelen naar 10.20 en je ziet hoe gastvrij Woensel is.

Hoe gastvrij is Woensel?

Hoe gastvrij is Woensel? Dat wilde BNN wel eens weten. Voor het tv-programma ‘Nu we er toch zijn’ testte Sophie Hilbrand de gastvrijheid in Woensel en dan specifiek in het deel dat vorig jaar al bezoek heeft gehad van de Postcodeloterij-cameraploeg.

Kijk mee naar de zonsverduistering

Morgenvroeg kun je een gedeeltelijke zonsverduistering zien. Om ongeveer kwart over negen is iets meer dan driekwart van de zon verstopt achter de maan. Bij zonsopkomst zal al een deel verduisterd zijn. Tenzij je een tijdje zwarte vlekjes wilt zien, is het niet verstandig om met het blote oog naar de verduistering te kijken. Maar je kunt morgenochtend wel meekijken door een professionele telelescoop ergens op een open veld in Eindhoven. Volg deze dse-pagina of @zonnekijkster op Twitter voor meer informatie. Overigens moet het wel goed weer zijn.

Eindhovense woonmachines

Voor de één was het Rembrandt-theater aan de Vrijstraat sinds 1927 een schitterende bioscoop vol oude glorie en mooie herinneringen, voor de ander een filmzaal met te kleine stoelen, slecht geluid en verouderd materiaal. Nog niet zo lang geleden is het voormalige theater, dat nog even dienst deed als discotheek, met de grond gelijk gemaakt. Nu verrijst er een appartementencomplex met daaronder een commerciële ruimte.