Categorie: "Leuk"

Hoe klinkt Eindhoven?

Je moest er ‘even’ voor op en neer naar Milaan, maar dan kon je wel horen hoe Eindhoven klinkt. De Design Academy heeft daar voor de Milan Design Week een installatie geplaatst dat je zou kunnen omschrijven als een piano met een driedimensionaal muziekblad. Op een grote rol zijn de gebouwen in Eindhoven nagemaakt en die rol is aangesloten op de piano. Zo maakt de structuur van Eindhoven geluid.

Oja, zo klinkt Eindhoven ook…

Poll: Waar zou jij willen trouwen?

Elkaar het ja-woord zeggen kan in Eindhoven nu ook in het Historisch Openluchtmuseum, in het PSV Stadion en in het Van Abbemuseum. En binnenkort kun je ook trouwen in Museum Kempenland. Zo ben je als aanstaande niet meer aangewezen op het misschien wat saaie Stadhuis. Ook wordt het mogelijk om zelf een trouwlokatie uit te kiezen, hoewel die wel aan enkele criteria moet voldoen. Stel dat jij binnenkort gaat trouwen en zelf de lokatie mag uitzoeken, waar zou jij dan de ringen willen uitwisselen?

Als ik mocht kiezen, dan zou ik trouwen...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Een andere plaats in gedachten? Meld je idee bij de reacties hieronder.

Fontys studenten ontwikkelen bh meter

Tieten in het nieuws, dus veel views en al opgepikt door veel media. Zes studenten van Fontys hebben een meetlint waarmee je je cupmaat kunt opmeten ontworpen. Europees onderzoek toonde aan dat tachtig procent van de vrouwen een beha met de verkeerde maat draagt, onder andere omdat vrouwen zo’n zes keer in hun leven van maat veranderen. De bh meter geeft vrouwen (of mannen) de gelegenheid zelf, thuis, hun cupmaat op te meten. De tweedejaars studenten van de opleiding Small Business & Retail Management hebben een bedrijfje opgericht van waar ze de meter verkopen. Of ze ook bij de klant thuis komen meten, is niet bekend.

Martin Zwerts beste frituur, Smullers slechtste

Volgens de site Frietopia is de frituur Martin Zwerts aan de Boschdijk samen met twee andere frituren in Utrecht de beste friettent van Nederland. Morgen krijgt de eigenaar de Frietopia Award uitgereikt. Oordeel: ‘fantastisch’. In 2009 en 2010 kreeg de frituur ook al de Frietopia publieksprijs. Leuk voor de frituur en fijn voor diegene die een lekker frietje uit een mooie zaak wil. Maar tegenover een beste frituur staat altijd een slechste frituur. Volgens de recensies op Frietopia is dat Smullers: ‘rampzalig’.

Meest depressieve dag van het jaar

Hartelijk maandag! Je zult je wel extra miserabel voelen vandaag, want het is blue monday. Volgens wetenschappers is de derde maandag van januari, vandaag dus, de meest depressieve dag van het jaar. Je goede voornemens zijn nu al niet waargemaakt. De feestdagen liggen alweer een paar weken achter ons en het duurt nog zooooo lang voordat het onderhand weer eens carnaval is. Het is nog steeds donker als de wekker gaat en het lijkt niet licht geworden als je je inspiratieloze kantoorgebouw straks weer verlaat. De ellende.