Categorie: "Opmerkelijk"

Op (h)eterdaad betrapt

Een inbreker is gisterochtend vroeg op heterdaad betrapt in een woning in het centrum. De bewoners schrokken wakker van geluiden in hun huis. Ze troffen een onbekende man aan die net wat eten of drinken uit de koelkast had genomen. De man van wie de identiteit niet bekend is, probeerde te vluchten maar is alsnog door de politie meegenomen om tekst en uitleg te geven.

Flashmob: meubelboeren in Best opgelet

Meubelboeren met ongeveer 500 zitmeubelen in de showroom in Best, huur voor 7 mei maar wat extra personeel in. En vergeet niet een paar xxl-rollen plastic in te slaan om uw duurste showroommodellen te beschermen. Een spontane actie met een intellectueel karaktar zou op die dag zomaar kunnen plaatsvinden in uw winkel. Het zou zomaar kunnen dat een club flashmobbers ‘spontaan’ uw zaak binnenvalt en een uur lang op uw banken en stoelen gaat zitten lezen. Met een beetje pech zit u na dat uur  met een paar honderd oude boeken opgescheept, ook nog.

Vechtpartij tijdens stripteaseshow

Een vrouw uit Eindhoven en een vrouw uit Boxtel zijn gisteren aangevallen tijdens een show van London Nights strippers in Nieuwkuijk. Andere vrouwen in de Ster kregen ruzie met de twee omdat zij het zicht op het podium zouden belemmeren. De Eindhovense probeerde de ruzie te sussen, maar kreeg een klap op haar hoofd en is even buiten bewustzijn geweest. De ruziezoeksters en de twee slachtoffers zijn uit elkaar gehouden door beveiligingspersoneel. Nu is de politie dringend op zoek naar getuigen, niet van de show, maar van de vechtpartij.

‘Onsmakelijke’ carnavalswagen over parachutemoord

In het Belgische Aalst weten ze wel hoe ze moeten choqueren. Als het niet verboden wordt, dan doet daar een carnavalswagen met de optocht mee die in het teken staat van de parachutemoord. Carnavalsvereniging de Saazers  maakt een afdruk van de neergestorte Els van Doren en een aangepaste versie van Eddy Wally’s nummer ’Ik spring uit een vliegmachine’. Belgische humor?

Piratenactie FunX in Eindhoven afgebroken

Zes uur lang kaapte de radiozender FunX de etherfrequentie 89.7 FM in Eindhoven, maar om 12 uur is de actie op verzoek van het Agentschap Telecom stopgezet. FunX zond illegaal uit om jongeren te bewegen vooral te gaan stemmen vandaag. FunX is in de Randstad legaal op de ether en wil graag ook in Eindhoven uitzenden, maar krijgt daar geen ruimte voor.

Fotoblog: Grafitti in de Berenkuil

Misschien wel het meest fotogenieke plekje van Eindhoven: De Berenkuil. Onder de kruising van de Ring en de weg die naar Helmond gaat, vind je Insulindeplein, ofwel de Berenkuil. Hier mogen grafittikunstenaars zonder kans om opgepakt te worden hun gang gaan en dat levert mooie plaatjes op. Je kunt de hele set  en andere foto’s van eindhoven.blog.nl ook op Flickr bekijken.

Enorme verzameling WO II-goodies te koop

Altijd al een Nazivlag willen hebben? Interesse in een Duitse knevelketting (nee, niet het kerstpakket van die EO-presentator)? Misschien een warme DDR bontmuts voor de koude dagen? Of ga je voor zeep uit de jaren veertig? Op Marktplaats staat sinds vandaag een hele (Eindhovense) verzameling kleding en attributen uit de Tweede Wereldoorlog. Voor een tientje heb je al een uniek stukje geschiedenis in huis.

Goeiemorgen Appleslaapkoppen

Aan iedere Eindhovenaar die zich na de nachtavonturen van Oud & Nieuw vanochtend verslapen heeft omdat de wekfunctie van de iPhone niet werkt: hahaha. Maar om jullie te helpen bied ik mijn geheel analoge, faalloze wekker te koop aan. Ophalen in Eindhoven. TEAB ZGAN, maar bieden vanaf 100 euro (een iVerslaper is veel duurder). De speciale manuele opwind-app zorgt ervoor dat je zelf de controle over de accu hebt. Het uitermate pientere kleine wijzertje stelt je in staat zonder ingewikkelde software de wektijd te veranderen, zo vaak je wilt.

Nb: De wekker kan wegens tikken & terrorismevrees niet per vliegtuig of naar een adres in de buurt van een ambassade verstuurd worden.