Categorie: "Geld"

Vliegbasis Eindhoven sluit

De militairen bij Eindhoven Airport gaan weg. Defensie sluit Vliegbasis Eindhoven, het militaire deel van het vliegveld. De meeste vliegtuigen die er gestationeerd staan, verhuizen naar Melsbroek in België. Ook draagt de luchtmacht de verkeersleiding over aan Eindhoven Airport.

Radio Royaal is stervende

Radio Royaal stopt ermee. Op 16 wordt de regionale zender vervangen Radio Oranje Nationaal (dat klinkt als een verzetsradiostation van zo’n zestig jaar geleden) en dan zal Radio Royaal enkel een herinnering zijn. Vanaf dan zul je alleen nog maar Nederlandstalige muziek horen op FM 93.6. Nog niet zo lang geleden veranderde Royaal FM nog in Radio Royaal en kwamen er bijvoorbeeld nieuwe jingles en een nieuw logo.

Flashmob: meubelboeren in Best opgelet

Meubelboeren met ongeveer 500 zitmeubelen in de showroom in Best, huur voor 7 mei maar wat extra personeel in. En vergeet niet een paar xxl-rollen plastic in te slaan om uw duurste showroommodellen te beschermen. Een spontane actie met een intellectueel karaktar zou op die dag zomaar kunnen plaatsvinden in uw winkel. Het zou zomaar kunnen dat een club flashmobbers ‘spontaan’ uw zaak binnenvalt en een uur lang op uw banken en stoelen gaat zitten lezen. Met een beetje pech zit u na dat uur  met een paar honderd oude boeken opgescheept, ook nog.

DAF voert productie op

Na de crisis gaat het weer goed met DAF. De vrachtwagenfabrikant gaat zelfs voor de derde keer dit jaar de productie opvoeren. Over ruim twee maanden moeten er iedere dag 184 vrachtwagens van de band rollen. 162 daarvan worden in Eindhoven gemaakt, 22 in het Britse Leyland. Omdat het zo goed gaat met DAF, worden er op korte termijn 160 extra mensen aangetrokken.

Reeën op vliegbasis doodgeschoten

Op Vliegbasis Eindhoven zijn twaalf reeën op advies van het ministerie van Defensie doodgeschoten. Dat is al een aantal weken geleden gebeurd, maar is nu pas bekend geworden. Aanleiding is de botsing tussen een vliegtuig en een ree begin dit jaar. De dieren zijn voor de veiligheid van het vliegverkeer afgeschoten, ondanks kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Demer in top 7 duurste huur winkelstraten

De Demer in de binnenstad van Eindhoven staat in de top 7 van duurste winkelstraten in Nederland. De huurprijzen in de zeven belangrijkste winkelstraten van Nederland zijn ten opzichte van juli 2009 gemiddeld met zes procent gestegen. Een vierkante meter winkelruimte kost 1450 euro per jaar, een stijging van dertig procent in zes jaar. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.