Categorie: "Airport"

Vliegbasis Eindhoven sluit

De militairen bij Eindhoven Airport gaan weg. Defensie sluit Vliegbasis Eindhoven, het militaire deel van het vliegveld. De meeste vliegtuigen die er gestationeerd staan, verhuizen naar Melsbroek in België. Ook draagt de luchtmacht de verkeersleiding over aan Eindhoven Airport.

Reeën op vliegbasis doodgeschoten

Op Vliegbasis Eindhoven zijn twaalf reeën op advies van het ministerie van Defensie doodgeschoten. Dat is al een aantal weken geleden gebeurd, maar is nu pas bekend geworden. Aanleiding is de botsing tussen een vliegtuig en een ree begin dit jaar. De dieren zijn voor de veiligheid van het vliegverkeer afgeschoten, ondanks kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Militairen aangekomen op Vliegbasis Eindhoven

Na bijna twee weken zijn de drie in Libië vastgehouden militairen terug in Nederland. Rond half vier vanmiddag landde hun vliegtuig op Vliegbasis Eindhoven. Ze zijn ontvangen door Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en even later herenigd met familie. De drie werden twee weken geleden gevangen genomen na een mislukte evacuatiepoging bij de Libische stad Sirte. De evacués werden eerder vrijgelaten.

Binnenkort weer reebiefstuk bij restaurant Airport

Twee maanden geleden kon je al even genieten van een lekker reebiefstukje in het restaurant van Eindhoven Airport. De proef lijkt geslaagd, want binnenkort zal de biefstuk weer op de kaart komen. De Luchtmacht gaat na de botsing van een ree een een vliegtuig van Ryanair de hele roedel die rondzwerft op het terrein van Airport afschieten. Twaalf bambi’s zullen dus niet langer ongestoord kunnen rondlopen en Airportgras grazen. Wegvluchten kan ook niet omdat het terrein is omheind.

Tweede Kamer: Airport mag groeien

Er is een meerderheid in de Tweede Kamer voor de groei van Eindhoven Aiport. Daarmee is er ook politieke steun voor het advies van Hans Alders. Eindhoven Airport krijgt fors meer vluchten. Zo zouden er vakantievluchten van Schiphol worden overgenomen. Ook blijft het een militair vliegveld. Alleen PvdA, SP, Groenlinks en ChristenUnie stemden tegen de Luchtvaartnota die vandaag in Den Haag behandeld werd.

Landelijke CDA voor extra groei Eindhoven Airport

Als het aan de landelijke afdeling van het CDA ligt, gaat Eindhoven Airport uitbreiden met 25.000 extra vluchten per jaar. Vanmiddag en vanavond vergadert de commissie Infrastructuur en Milieu in de Tweede Kamer over de toekomst van de luchthavens in Nederland. Schiphol kan niet veel meer groeien en daarom zou Eindhoven Airport flink moeten kunnen groeien.  Het CDA neemt het advies van Hans Alders over die stelt dat er in de regio genoeg steun te vinden is voor veel extra vluchten. CDA Eindhoven stond al achter Alders’ advies.

Nieuwe afslag N2 Eindhoven Airport

De files rond wegen bij de afslag Airport zullen binnenkort tot het verleden behoren. Eindhoven heeft toestemming gekregen om een nieuwe afslag aan te leggen. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (even wennen aan de naam) heeft de gemeente verteld dat de aansluiting Eindhoven Airport Noord er mag komen.

Op=op: Reebiefstuk bij het restaurant op Eindhoven Airport

Misschien ben je al te laat als je dit leest. Anders ga als een gek met het restaurant van Eindhoven Aiport bellen voor een reservering. Voor de eerste plusminus vijf aangemelde gasten staan er vanavond voordelige reebiefstukjes in Dublinsaus op de kaart. Wees er dus snel bij, want op=op.