Categorie: "Economie"

Fontys studenten ontwikkelen bh meter

Tieten in het nieuws, dus veel views en al opgepikt door veel media. Zes studenten van Fontys hebben een meetlint waarmee je je cupmaat kunt opmeten ontworpen. Europees onderzoek toonde aan dat tachtig procent van de vrouwen een beha met de verkeerde maat draagt, onder andere omdat vrouwen zo’n zes keer in hun leven van maat veranderen. De bh meter geeft vrouwen (of mannen) de gelegenheid zelf, thuis, hun cupmaat op te meten. De tweedejaars studenten van de opleiding Small Business & Retail Management hebben een bedrijfje opgericht van waar ze de meter verkopen. Of ze ook bij de klant thuis komen meten, is niet bekend.

Hotels in Eindhoven niet vies, maar soms ‘zand op de vloer, bloed op de lakens’

Hoe denken gasten over hotels in Eindhoven? Gisteren werd bekend dat de vier ranzigste hotels van Europa in Amsterdam te vinden zijn. Volgens bezoekers van hotelsite Tripadvisor wil je in zeker vier hotels in Amsterdam nog niet dood gevonden worden. Maar zit het met de hotels in Eindhoven, volgens de reviewers van Tripadvisor?

Parkeren in Eindhoven niet duurder geworden

Je auto parkeren in Eindhoven is in 2011 niet duurder geworden. Volgens parkerenindestad.nl betaal je maximaal 2.50 euro per uur voor het parkeren in de straat en vraagt de duurste parkeergarage 2.00 euro per uur en dat is ongeveer gelijk aan de tarieven van 2010. Daarmee staat Eindhoven op de twaalfde plaats in de lijst van duurste parkeersteden.

It’s winkels dicht

Hallo Media Markt en BCC, het is vast een schitterende ochtend voor jullie. De winkels van It’s electronics aan de Hermanus Boexstraat en aan de Hurksestraat zijn vandaag niet open gegaan. IMpact Retail, het moederbedrijf van It’s, heeft uitstel van betaling aangevraagd en daarmee zijn It’s, Modern.nl en Prijstopper voorlopig gesloten.

Maandag grote dag voor 040-filatelisten

Maandag komt TNT met postzegels met afbeeldingen van Eindhoven. Op een vel komen zegels met afbeeldingen van de (volgens de samensteller) dertig mooiste of belangrijkste Eindhovense gebouwen. De zegels zijn deel van de serie Mooi Nederland.  Op de site van TNT Collectclub: ‘Mooi Nederland is een postzegelserie die Nederland in haar volle glorie toont. Nederlandse plaatsen staan centraal, verleden en heden is met elkaar verweven. Belangrijke (historische) gebouwen, bekende personen, voorwerpen of activiteiten vertellen op het postzegelvel het verhaal.’ 

Eindhovense woonmachines

Voor de één was het Rembrandt-theater aan de Vrijstraat sinds 1927 een schitterende bioscoop vol oude glorie en mooie herinneringen, voor de ander een filmzaal met te kleine stoelen, slecht geluid en verouderd materiaal. Nog niet zo lang geleden is het voormalige theater, dat nog even dienst deed als discotheek, met de grond gelijk gemaakt. Nu verrijst er een appartementencomplex met daaronder een commerciële ruimte.

Hoe vind ik een huurwoning in Eindhoven?

Hoe vind je in godsnaam een betaalbare huurwoning in Eindhoven? Die vraag stelde ik mij ook toen ik besloot te gaan verhuizen naar mijn geboorteplaats. 040 heeft duizenden huurwoningen. Zelfs meer dan de helft van het bewoond baksteen wordt verhuurd. Echter, de prijzen stijgen  sneller dan de temperatuur in een werkende waterkoker en nu het onmogelijk is om als starter een hypotheek te krijgen, komen er veel concurrent-huurders bij. Hoe vind je dan een huurwoning in de huurwoninghutspot van 040?

 

Post weer drie dagen plat

TNT staat op ontploffen. Nog steeds bekvechten de voormalige PTT Post en de vakbonden over de reorganisaties bij het bedrijf  en daarom gaan de postbodes en postbezorgers ook in Eindhoven vandaag weer hun fiets naar het onderhoud brengen. Ook morgen en overmorgen zul je geen blauwe enveloppen in je brievenbus vinden. Spoedpost als rouwkaarten en medische zendingen en ook pakketjes worden wel gewoon bezorgd. Ook zijn de postkantoren open.

Update: niet alle bezorgers en bodes staken. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat je brief gewoon op tijd aankomt