Categorie: "Philips"

Einde tijdperk-Kleisterlee bij Philips

Gerard Kleisterlee is sinds vandaag geen topman meer bij Philips. Na tien jaar wordt het stokje overgedragen aan Frans van Houten. In die tien jaar heeft Philips een grote groei doorgemaakt op onder andere het gebied van medische apparatuur. De televisietak deed het iets minder goed. In het Fincancieel Dagblad zegt Kleisterlee ontevreden te zijn over de aandelenkoers van Philips.

Verlies van ruim 100 miljoen voor televisies Philips

De afdeling Televsie van Philips maakt in het eerste kwartaal van 2011 een verlies van 100 tot 120 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De prijsdruk op de televisiemarkt zorgde er voor dat er geen winst gemaakt wordt. In januari voorspelde Philips  ‘enige tegenwind’. Philips geeft aan dat winst maken nu de hoogste prioriteit heeft voor de televisietak van het concern.

Tien jaar Senseo

Zelf zag ik bij iemand van Philips (of ik het mocht zien, weet ik niet) iets meer dan tien jaar geleden schetsen van een nieuw koffiezetapparaat dat de wereld zou gaan veroveren: de Senseo. Ik had mijn twijfels. Wat is het verschil met een gewoon koffieapparaat? Die zogenaamde pads zijn toch niets meer dan ronde, gevulde filterzakjes? En hoe kun je op een verjaardag nu een volle pot koffie zetten? En dan die naam: Senseo (‘ik voel’ in het Latijn). Nee, daar zouden we niks meer van horen.

Philips Research en TU/e ontwikkelen nieuwe kankerbestrijding

Onderzoekers van de TU/e en Philips research hebben een nieuwe technologie ontwikkeld om kanker te bestrijden. Ze zijn erin geslaagd om chemotherapie  lokaal toe te dienen en dat live via MRI te volgen. Zo het mogelijk om te zien hoe kankermedicijnen zich in het lichaam verspreiden en chemotherapie beter in te zetten.

Foto’s: Siberisch Strijp S

Het is nog steeds koud, heel koud in Eindhoven. Er is een mooi laagje sneeuw gevallen. Het voormalige fabrieksterrein van Philips, Strijp S heeft nu wel iets weg van een industrieel complex ergens heel ver in Oost-Europa. Reden genoeg om met fotocamera, dikke jas en hoge schoenen door de sneeuw van Strijp S te banjeren. Ps, de waarschuwingslichten van de busbaan gaan al knipperen als je er alleen al naar kijkt, ook al is er geen bus in de buurt. Lijkt me heel irritant voor toekomstige bewoners.