Categorie: "Vruuger"

Richard D. Winters overleden, tijd voor standbeeld?

Eén van de belangrijkste oorlogsveteranen Major Richard Winters is op 92-jarige leeftijd in de Verenigde Staten overleden. ‘Dick’ Winters was één van de leidinggevenden tijdens Operation Market Garden, het offensief waarbij ook Eindhoven op 18 september 1944 bevrijd werd. Sinds 2007 was Winters ereburger van Eindhoven.

Enorme verzameling WO II-goodies te koop

Altijd al een Nazivlag willen hebben? Interesse in een Duitse knevelketting (nee, niet het kerstpakket van die EO-presentator)? Misschien een warme DDR bontmuts voor de koude dagen? Of ga je voor zeep uit de jaren veertig? Op Marktplaats staat sinds vandaag een hele (Eindhovense) verzameling kleding en attributen uit de Tweede Wereldoorlog. Voor een tientje heb je al een uniek stukje geschiedenis in huis.

Eindhovense woonmachines

Voor de één was het Rembrandt-theater aan de Vrijstraat sinds 1927 een schitterende bioscoop vol oude glorie en mooie herinneringen, voor de ander een filmzaal met te kleine stoelen, slecht geluid en verouderd materiaal. Nog niet zo lang geleden is het voormalige theater, dat nog even dienst deed als discotheek, met de grond gelijk gemaakt. Nu verrijst er een appartementencomplex met daaronder een commerciële ruimte.

Foto’s: Siberisch Strijp S

Het is nog steeds koud, heel koud in Eindhoven. Er is een mooi laagje sneeuw gevallen. Het voormalige fabrieksterrein van Philips, Strijp S heeft nu wel iets weg van een industrieel complex ergens heel ver in Oost-Europa. Reden genoeg om met fotocamera, dikke jas en hoge schoenen door de sneeuw van Strijp S te banjeren. Ps, de waarschuwingslichten van de busbaan gaan al knipperen als je er alleen al naar kijkt, ook al is er geen bus in de buurt. Lijkt me heel irritant voor toekomstige bewoners.

Sinterklaasintocht in 1943

Vandaag is de Sint in Eindhoven aangekomen. De stoomboot meerde niet aan bij de Kanaaldijk-Noord vanwege het slechte weer, maar de Goedheiligman is op zijn paard de stad binnen gekomen.

 In 1943 was het weer veel beter.  Zou de Sint de ‘zegetocht’ zich nog kunnen herinneren? Even doorspoelen naar 5.55.