Categorie: "Onderwijs"

Robotvoetbalteam TU/e wint German Open Robocup

Weer een bewijs dat Eindhoven de voetbalhoofdstad van Nederland is. Mede dankzij een nieuwe keeper heeft het robotvoetbalteam van de TU/e, de Turtles, de Duitse Open Kampioenschappen gewonnen. In de finale wonnen ‘we’ van de Duitsers uit Stuttgart met maarliefst 3-0. Op 5 juli begint in Istanbul het Wereldkampioenschap.

Fontys studenten ontwikkelen bh meter

Tieten in het nieuws, dus veel views en al opgepikt door veel media. Zes studenten van Fontys hebben een meetlint waarmee je je cupmaat kunt opmeten ontworpen. Europees onderzoek toonde aan dat tachtig procent van de vrouwen een beha met de verkeerde maat draagt, onder andere omdat vrouwen zo’n zes keer in hun leven van maat veranderen. De bh meter geeft vrouwen (of mannen) de gelegenheid zelf, thuis, hun cupmaat op te meten. De tweedejaars studenten van de opleiding Small Business & Retail Management hebben een bedrijfje opgericht van waar ze de meter verkopen. Of ze ook bij de klant thuis komen meten, is niet bekend.

Groen licht voor nieuwbouw TU/e

De faculteiten Technische Natuurkunde en Electrical Engineering van de Technische Universiteit Eindhoven krijgen nieuwe gebouwen. Ondanks bezuinigingen van de rijksoverheid heeft het College van Bestuur van de TU/e groen licht gegeven voor de nieuwbouw. De bestaande gebouwen van de faculteiten zijn volkomen versleten en voldoen niet meer aan de eisen. Met de nieuwe gebouwen hoopt het College van Bestuur dat de TU/e een betere uitstraling krijgt. Bovendien is het nu gunstig om te bouwen. Het is het tweede grote nieuwbouwproject. Vorig jaar startte al de nieuwbouw voor de faculteit Wiskunde en Informatica en de universiteitsbibliotheek. In 2014 moet alles af zijn.

Philips Research en TU/e ontwikkelen nieuwe kankerbestrijding

Onderzoekers van de TU/e en Philips research hebben een nieuwe technologie ontwikkeld om kanker te bestrijden. Ze zijn erin geslaagd om chemotherapie  lokaal toe te dienen en dat live via MRI te volgen. Zo het mogelijk om te zien hoe kankermedicijnen zich in het lichaam verspreiden en chemotherapie beter in te zetten.

Prestaties middelbare scholen online

Cijfertjes! De prestaties van middelbare scholen staan online. Op Schoolvo.nl staat een kaartje met alle (Eindhovense) onderwijsinstellingen en de cijfers daarover. Met deze site wil de onderwijssector zelf de regie nemen over de beeldvorming over scholen. Op de site vind je onder andere slagingspercentages, uitval, examencijfers, tevredenheid, kwaliteit en bedrijfsvoering. Als ouder en toekomstige leerling kun je op basis van betouwbare cijfers een schoolkeuze maken. En nu maar vergelijken.

Inzameling TU/e voor Vincent T

De van moord verdachte Vincent T kan rekenen op steun van oud-studenten en professoren van de TU/e. Zij gaan geld inzamelen zodat de familie van T bijvoorbeeld een advocaat kan betalen. Dat zegt de woordvoerder van de familie tegen Omroep Brabant.