Categorie: "Mist, sneeuw, zon, storm"

Ga niet de weg op, zegt Rijkswaterstaat

Het is glad buiten en daarom adviseert Rijkswaterstaat om nu niet meer de weg op te gaan als dat niet hoeft. Aan het begin van de avond is er een regengebied over onder andere Eindhoven getrokken en door opvriezing is het her en der glijden. Als je de A2 naar het zuiden neemt, wat je dus niet moet doen, word je geconfronteerd met een snelheidsdeken en moet je rekening houden met een langere reistijd. Er mag maar 20 kilometer per uur gereden worden. Blijf dus maar lekker voor de tv hangen of denk eens mee met het alternatief rondje Eindhoven.

Foto’s: Siberisch Strijp S

Het is nog steeds koud, heel koud in Eindhoven. Er is een mooi laagje sneeuw gevallen. Het voormalige fabrieksterrein van Philips, Strijp S heeft nu wel iets weg van een industrieel complex ergens heel ver in Oost-Europa. Reden genoeg om met fotocamera, dikke jas en hoge schoenen door de sneeuw van Strijp S te banjeren. Ps, de waarschuwingslichten van de busbaan gaan al knipperen als je er alleen al naar kijkt, ook al is er geen bus in de buurt. Lijkt me heel irritant voor toekomstige bewoners.

Het gaan sneeuwen!

D’n Belg had het al over ‘bibberen’ en ook weersvoorspellers in Nederland denken dat het toch gaat gebeuren: het gaat sneeuwen. Dus bestel snel warme laarzen en strooizout. De Sint moet winterhoeven onder Amerigo monteren. Morgenochtend zou er enkele centimeters sneeuw moeten liggen. Overigens heb ik het idee dat het vandaag niet licht is geworden. Daarbij staan de witte haren van de kat van de buren naar rechts en dan is het zeker dat er sneeuw komt.