Categorie: "Nieuws"

Opnieuw gebiedsverbod Boutenslaan

De gemeente Eindhoven heeft vandaag opnieuw een gebiedsverbod voor Peter S. opgelegd. Ondanks zijn toezeggingen heeft S. vandaag toch het huis van zijn vriendin aan de Boutenslaan bezocht, zo meldt de gemeente. Het huis werd eind november vorig jaar beschoten en om de buurt te beschermen mocht de veroordeelde drugscrimineel een tijd niet in de buurt  komen. Sinds vandaag is er politietoezicht bij het huis.

Fiesta Del Sol gaat weer niet door

Net als in 2009 gaat Fiesta Del Sol dit jaar niet door. De organisatie van ‘het gezelligste stadsevenement van Eindhoven’ heeft te weinig inkomsten van sponsoren. Zowel landelijke als regionale sponsoren laten het afweten, zo meldt de organisatie. Er is 40.000 euro tekort.

Death row dreigt voor 1500 knaagdieren

Het Papegaaienpark in Veldhoven is met spoed op zoek naar nieuwe baasjes voor zo’n 1500 knaagdieren. Als die niet voor dinsdagavond worden gevonden, dan zullen de knaagdieren gedood worden. De beestjes zijn gered van een handelaar die ze verwaarloosde. 4500 pluizenbolletjes hebben ‘de stoel’ al gekregen omdat zij ziek of agressief waren. Volgens het Papegaaienpark is het niet de bedoeling dat individuelen de diertjes gaan ophalen. Het park roept vooral opvangcentra op om zich te melden. De hamsters en andere knagers die dinsdagavond nog in Veldhoven zijn, zullen woensdag een lekker feestmaal vormen voor bijvoorbeeld slangen of roofvogels in andere parken (of voor liefhebbers van de Zuid-Amerikaanse keuken).

Gekantelde vrachtwagen: 31 ton aardappelen over de N2

Het was een puinhoop op de Randweg vanochtend, letterlijk en figuurlijk. Om half negen lukte het een 47-jarige vrachtwagenchauffeur niet om bij de Hogt zijn truck binnen de witte lijnen te houden en daardoor kantelde de vrachtwagen en rolde 31 ton aardappelen over de weg. Ook lekte er 200 liter diesel op de weg. De chauffeur bleek (op maandagochtend) dronken te zijn en raakte licht gewond. De hele ochtend stonden er lange files richting Eindhoven en beef de N2 richting het zuiden afgesloten.

Inval in woonwagenkamp Heezerweg

Het BITE team heeft weer van zich laten horen. De oorlog tegen drugscriminaliteit heeft een nieuw hoogtpunt. Of dieptepunt, zo je wilt. Nog voor zonsopgang heeft het team samen met vertegenwoordigers het woonwagenkamp aan de Heezerweg bezocht. Aanleiding: er zouden verboden drugs en vuurwapens aanwezig zijn. Zes mannen zijn aangehouden. Drie van hen zouden een vuurwapen hebben, drie anderen zouden de opiumwet hebben overtreden. Bovendien worden twee van hen verdacht van het witwassen van geld.

Weer hennepkwekerijen en drogerijen opgerold

De jacht op drugs in Eindhoven gaat door. Het BITE hennepteam heeft alweer een aantal hennepkwekerijen en drogerijen opgerold. In de Verbruggenstraat, Kreugelstraat en Woldberglaan heeft het Bestuurlijk Interventieteam Eindhoven in totaal vijf kwekerijen ontdekt. In de Paladiostraan en Smetsakker stuitte het team op drogerijen. In een woning aan de Veluwelaan werden 3900 joints een kilo aan henneptoppen gevonden. De politie heeft drie verdachten aangehouden. De kwekerijen zijn direcht ontruimd. In vier panden zijn illegale stroomaansluitingen gevonden.

Drie militairen op zijn vroegst morgen in Eindhoven

De drie vrijgelaten militairen landen op zijn vroegst morgen op Vliegbasis Eindhoven. Gisteravond zijn de militairen door Libië vrijgelaten en ze zijn vanochtend vroeg in Athene aangekomen. Ze krijgen eerst nog een debriefing door Defensie en worden nog door artsen en een psycholoog begeleid.

Vrouw zwaar gewond na steekincident

Een Eindhovense met nog onbekende leeftijd is vanochtend zwaar gewond geraakt bij een steekincident in haar woning aan de Witte de Withstraat (Hemelrijken). De vrouw is mogelijk neergestoken door haar echtgenoot die niet veel later werd aangehouden in een coffeeshop vlakbij. De politie heeft het steekwapen gevonden en is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over het incident. De vrouw is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht.

‘Onsmakelijke’ carnavalswagen over parachutemoord

In het Belgische Aalst weten ze wel hoe ze moeten choqueren. Als het niet verboden wordt, dan doet daar een carnavalswagen met de optocht mee die in het teken staat van de parachutemoord. Carnavalsvereniging de Saazers  maakt een afdruk van de neergestorte Els van Doren en een aangepaste versie van Eddy Wally’s nummer ’Ik spring uit een vliegmachine’. Belgische humor?