Categorie: "Nieuws uit de wijk"

Operatie ‘Maskerbij’: drugslijn naar Italië opgerold

Onder de naam ‘Maskerbij’ heeft de politie vandaag onder andere in Eindhoven een drugslijn naar Italië opgerold. Er zijn in Eindhoven twee mannen opgepakt op verdenking van export van duizenden kilo’s drugs. Een arrestatieteam deed een inval aan de Diamantring in Blixembosch.

De inval is één van de resultaten van een grootschalig onderzoek dat twee jaar heeft geduurd. Onder leiding van het OM in den Bosch zijn in Brabant vijf mensen gearresteerd. In totaal zijn er doorzoekingen geweest op 35 locaties in Nederland, België en Italië.  De vijf Brabanders zouden miljoenen hebben verdiend met de export van drugs naar Italië en mogelijk andere landen. Er is beslag gelegd op een garage aan dure auto’s, geld en panden. De politie zegt dat deze actiedag nog maar een eerste aanzet is. Wordt vervolgd dus.

Hennepteller: zes kwekerijen opgerold

Zes hennepkwekerijen zijn er gisteren in Eindhoven opgerold door het BITE team. In woningen aan de Haagbeemd en Kaapseweg (Tongelre), Albilaan, Pastoor van Arsplein en Generaal Coenderslaan (Woensel) en Paaltjesweg (Strijp) zijn in totaal bijna 1400 plantjes aangetroffen. Daarmee staat de Hennepteller op 11 opgerolde kwekerijen sinds 4 april 2011. Eén man, de bewoner van het huis aan de Generaal Coenderslaan, is aangehouden. Voorzichtig zou je al kunnen stellen dat er in Eindhoven gemiddeld meer dan één hennepkwekerij wordt ontdekt en ontmanteld.

Op (h)eterdaad betrapt

Een inbreker is gisterochtend vroeg op heterdaad betrapt in een woning in het centrum. De bewoners schrokken wakker van geluiden in hun huis. Ze troffen een onbekende man aan die net wat eten of drinken uit de koelkast had genomen. De man van wie de identiteit niet bekend is, probeerde te vluchten maar is alsnog door de politie meegenomen om tekst en uitleg te geven.

Opnieuw gebiedsverbod Boutenslaan

De gemeente Eindhoven heeft vandaag opnieuw een gebiedsverbod voor Peter S. opgelegd. Ondanks zijn toezeggingen heeft S. vandaag toch het huis van zijn vriendin aan de Boutenslaan bezocht, zo meldt de gemeente. Het huis werd eind november vorig jaar beschoten en om de buurt te beschermen mocht de veroordeelde drugscrimineel een tijd niet in de buurt  komen. Sinds vandaag is er politietoezicht bij het huis.

Twee politiebureaus in 040 gaan dicht

De politiebureaus aan de Ruysdaalbaen (Tongelre) en Begijnenhof (centrum) gaan dicht. De politie in Eindhoven gaat de afdelingen Tongelre en Stratum samenvoegen en ook Gestel en Strijp vormen straks één afdeling. ‘Het samenvoegen van de politieafdelingen leidt in een herkenbaar gebied tot een effectievere, meer eenduidige en efficiëntere politiezorg, die de burgers in Eindhoven ten goede komt’, geeft de politie aan op haar site. Voor aangiftes kun je vanaf 23 mei terecht bij de bureaus aan de Mathildelaan en aan de Aalsterweg. Het bureau in Woensel blijft gewoon bestaan.

Sluiproute Ulenpas krijgt bussluis

Wie op de Run in Veldhoven werkt en in Eindhoven woont, kent het wel. In de spits sta je frustrerend lang in de file op de Veldhovense Kempenbaan en de Eindhovense Meerveldhovenseweg. Veel Eindhovenaren kiezen er dan ook voor om een sluipweg te nemen, bijvoorbeeld door het tunneltje van de Ulenpas. Dat is éénrichtingsverkeer, maar daar trekken honderden automobilsten zich niks van aan. Daarmee is dat rode bord met die witte streep misschien wel het meest genegeerde verkeersbord van Eindhoven. Helaas voor het sluipverkeer gaat dat tunneltje nu echt dicht. Er komt een bussluis. Afgelopen week zijn er al verkeersborden geplaatst en het zal niet lang duren of je kunt en mag alleen nog met een stadsbus (of op de fiets) door de tunnel.

Iets te vette examenstunt: leerlingen naar huis

Alle leerlingen van het Pleincollege Sint Joris hebben vanmiddag vrij omdat een examenstunt uit de hand is gelopen. Zo zouden er tweehonderd muizen zijn losgelaten (waar kun je die krijgen? En: hoe kom je er weer vanaf?). Ook ging het brandalarm af toen er een rookbom zou zijn afgegaan, zo meldt onder andere het ED. Om elf uur besloot de school dat het maar het beste is als iedereen gewoon naar huis gaat. Overigens ontkent de directie dat er muizen zijn losgelaten.

Halfnaakte dronken zwerver valt shoppers lastig

Hij zal ongeveer nu met een fikse koppijn in de politiecel wakker worden en onder het ‘genot’ van een plastic bekertje koffie moeten vertellen ‘waar wij gisteren nou helemaal mee bezig waren’. Een 51-jarige dronken man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gisteren eind van de middag aangehouden op het Wijngaardplein in Vaartbroek (Woensel). Hij zou ‘s ochtends en ‘s middags voorbijgangers hebben lastig gevallen. Gisterochtend zorgde hij al voor overlast door in winkels producten op te eten en ze niet af te rekenen. Ook zou hij iemand bekogeld hebben. De politie had hem weggestuurd, maar ‘s middags kwam hij weer terug. Toen had hij zijn broek op zijn enkels en zijn overhemd open gemaakt. Hij mocht mee naar het bureau waar hij vandaag nuchter gehoord wordt.

Modern ontwerp voor Gerretsonplein

Zo gaat het nieuwe woon- en winkelcomplex rond het Gerretsonplein eruit zien. Van Aken Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de slangvormige nieuwbouw in Woensel-Noord. In het complex komen winkels, woningen en een parkeergarage. De woontoren wordt vijftig meter hoog.  In de zomer van 2012 moet alles klaar zijn. Meer tekeningen vind je hier. Oja, tot voor kort zag het plein er zo uit. De lage winkelgebouwen zijn onlangs gesloopt.