Categorie: "Gestel"

Twee politiebureaus in 040 gaan dicht

De politiebureaus aan de Ruysdaalbaen (Tongelre) en Begijnenhof (centrum) gaan dicht. De politie in Eindhoven gaat de afdelingen Tongelre en Stratum samenvoegen en ook Gestel en Strijp vormen straks één afdeling. ‘Het samenvoegen van de politieafdelingen leidt in een herkenbaar gebied tot een effectievere, meer eenduidige en efficiëntere politiezorg, die de burgers in Eindhoven ten goede komt’, geeft de politie aan op haar site. Voor aangiftes kun je vanaf 23 mei terecht bij de bureaus aan de Mathildelaan en aan de Aalsterweg. Het bureau in Woensel blijft gewoon bestaan.

Sluiproute Ulenpas krijgt bussluis

Wie op de Run in Veldhoven werkt en in Eindhoven woont, kent het wel. In de spits sta je frustrerend lang in de file op de Veldhovense Kempenbaan en de Eindhovense Meerveldhovenseweg. Veel Eindhovenaren kiezen er dan ook voor om een sluipweg te nemen, bijvoorbeeld door het tunneltje van de Ulenpas. Dat is éénrichtingsverkeer, maar daar trekken honderden automobilsten zich niks van aan. Daarmee is dat rode bord met die witte streep misschien wel het meest genegeerde verkeersbord van Eindhoven. Helaas voor het sluipverkeer gaat dat tunneltje nu echt dicht. Er komt een bussluis. Afgelopen week zijn er al verkeersborden geplaatst en het zal niet lang duren of je kunt en mag alleen nog met een stadsbus (of op de fiets) door de tunnel.

Eindhoven.blog.nl introduceert: Hennepteller

Alweer heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt -dit keer in Gestel- en daarmee wordt het eens tijd voor een Hennepteller. Vanaf nu houdt Eindhoven.blog.nl bij hoeveel kwekerijen er in Eindhoven worden gevonden en opgerold, al dan niet door het BITE team om zo eens een beeld te krijgen van de omvang van de hennepteelt in 040. Zaterdag kwam er bij de politie een melding van wateroverlast binnen. Toen de politie een kijkje wilde nemen aan de Pepijnstraat in Gestel, troffen de agenten een kwekerij aan met 122 planten. Zoals altijd worden de plantjes vernietigd. De Hennepteller wordt nu officieel gelanceerd en staat dus op:

1 kwekerij

122 plantjes

Peter S. voorlopig niet terug naar woning Boutenslaan

Peter S. mag voorlopig niet terug naar de woning van zijn vriendin aan de Boutenslaan. Het huis werd eind november beschoten. S. ging ondanks eerdere beloftes vorige maand toch weer naar de woning en burgemeester Van Gijzel legde hem vervolgens een gebiedsverbod op. S. was het daar niet mee eens, maar vandaag stelde de rechter Van Gijzel in het gelijk. De veiligheid van de buurt is volgens de rechtbank belangrijker dan de woonvrijheid van Peter S. Toen het huis beschoten werd, was S. net terug van een lange gevangenisstraf.

Tweehonderd hardrijders rijden niet te hard

Bang dat je gisteren geflitst bent op de kruising Beemdstraat-Limburglaan? Geen nood, een boete zul je niet krijgen. De camera stond verkeerd afgesteld. Je mag daar 70 kilometer per uur rijden. De apparatuur stond echter afgesteld op 50 kilometer per uur en als de politie dat niet op tijd door had, dan zouden zo’n 200 bestuurders onterecht binnenkort zo’n mooie broef van het CJIB hebben gekregen. Overigens is het wel oppassen in die hoek als je een notoire hardrijder bent. Mede door de werkzaamheden wordt er daar nu veel op snelheid gecontroleerd.

Vermiste Shelly Boer weer terecht

De vermiste Shelly Boer is weer terecht en verkeert in goede gezondheid. Dat meldt de Strijpse buurtbrigadier Fred Stork op Twitter: ‘De in mijn wijk al 5 weken vermiste Shelly Boer, is dankzij intensief onderzoek van de politie Ehv Strijp, nu terecht. Thanks voor de RT’s’.’ Shelly zat volgens het televisieprogramma Vermist ondergedoken bij familie in Gestel. 

Massale bomensterfte aan de Beemdstraat

Zo’n beetje alle bomen aan de Beemdstraat zijn in de eerste week van 2011 overleden. Niet aan een ziekte of door de lage temperaturen maar door menselijk handelen. De bomen moeten wijken voor de nieuwe Beemdstraat, die over een jaar één van de belangrijkste wegen naar het centrum en naar de Randweg moet worden. Ook zal industrieterrein De Hurk beter bereikbaar worden.

Woning aan Boutenslaan onder vuur genomen

Zelf dacht ik ook dat het ‘gewoon’ veel te vroeg afgestoken vuurwerk was, die serie knallen in de verte. Toch was er meer aan de hand dan een clubje jochies met strijkers. Diverse media (maar nog niet de politieberichten) melden dat een woning (met kogelvrij glas) aan de Boutenslaan beschoten is. Het huis en enkele auto’s zijn met kogels doorboord, vermoedelijk met een automatisch wapen.