Categorie: "Meerhoven"

Racen op Flight Forum: 8 keer rijbewijs kwijt

Twee automobilsten en zes motorrijders hebben dit weekend op de racebaan de wegen rondom Flight Forum hun rijbewijzen moeten inleveren. Na klachten van buurtbewoners heeft de politie zaterdagavond en zondagmiddag snelheidscontroles gehouden. Je mag er maximaal vijftig kilometer per uur rijden.

Een motorrijder (33) uit Veldhoven maakte de bochtjes vlakbij Eindhoven Airport met maar liefst 130 kilometer per uur. Alle acht moeten verplicht een cursus van het CBR volgen en die ook zelf betalen.

Bouw Hovenring van start

De rotonde tussen de Noord-Brabantlaan (Eindhoven) en de Heerbaan (Veldhoven) verdwijnt en moet plaats maken voor een kruispunt met stoplichten. Dat is op zich niet zo bijzonder, behalve dan misschien dat de meest ruime rotonde van Eindhoven en de laatste rotonde waarop je geen voorrang had (als de stoplichten uitstonden) nu gaat verdwijnen. Het bijzondere is dat boven het nieuwe kruispunt een verlichte fietsrotonde komt te hangen. Fietsers en voetgangers kunnen dan zonder oponthoud de kruising  passeren. In het midden komt een lichtnaald. De naam ‘Hovenring‘ verwijst naar de zwevende ring van het knooppunt en de samenhang tussen de lichtnaald en de lichtring. Daarnaast verwijst de Hovenring naar Eindhoven Lichtstad en naar de Ring in Eindhoven.

Met enorm veel nieuwe woningen in de buurt is het nodig om de doorstroming van het verkeer naar onder andere de A2 en N2 en het centrum te verbeteren. Daarom wordt het kruispunt aangepakt en wordt ook de Meerenakkerweg in Eindhoven tot belangrijke doorgangsweg omgebouwd, met aansluiting op de Randweg.

Hier vind je een informatieboekje (pdf) over het project. Vanaf maandag moet je in de omgeving van het kruispunt rekening houden met omleidingen en hinder. De Hovenring heeft ook een eigen Twitteraccount.

Poll: Wil jij in Meerhoven wonen?

Bosrijk, Grasrijk, Zandrijk, Meerrijk, voor veel Eindhovenaren staan die namen gelijk aan lange, eentonige rijen nieuwbouwhuizen. Voor anderen is Meerhoven, de wijk waar deze buurten liggen, al enige tijd hun thuis. Het lijkt een mooie, nette wijk waarin alles nieuw en goed georganiseerd is en waar (uiteraard) ‘duurzaam’ en ‘groen’ belangrijk zijn. Maar de laatste tijd wordt Meerhoven getroffen door stroomstoringen en een inbraakgolf.

Daarom vandaag de vraag:

Zou jij in Meerhoven willen wonen?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Vacature: gaskachelverkoper (0,5 fte) Meerhoven

In verband met een aantrekkende markt (calamiteitenmanagement in de energiesector) zoekt eindhoven.blog.nl voor een groot Eindhovens bedrijf  (leverancier van gaskachels, olielampjes en fluitketels) een verkoper met warme uitstraling. Standplaats: Meerhoven. Functie-eisen: U bent een kei in het verkopen van gaskachels aan de stroomloze bewoners van Meerhoven. U moet ‘s avonds beschikbaar zijn. Verder moet u in het bezit van een rijbewijs zijn aangezien u in een bedrijfsauto de kachels ook gaat leveren in de wijk. U krijgt een contract tot medio april 2011, daarna zijn er mogelijkheden voor omscholing tot gaskoelkast- en aircoverkoper.

Begin november geboortegolf verwacht in Meerhoven

Alle verloven voor begin november voor de baliemedewerkers van het gemeentehuis worden per direct ingetrokken. Dan wordt er een geboortegolf verwacht, nu Meerhoven al een paar uur geplaagd wordt door een stroomstoring. Veel gebouwen zitten zonder elektriciteit  en stadsverwarming. Ook de verkeerslichten bij de McDonald’s en de N2-afrit Veldhoven werken al even niet meer.

Meerhoven binnenkort aan de houtoven

Morgen start in Meerhoven de bouw van een groene energiecentrale. De centrale gaat 1600 huizen in Meerhoven voorzien van energie die opgewekt wordt uit het verbranden van snoeiafval, bijvoorbeeld uit de Eindhovense plantsoenen en tuinen. In juli moet het distributienetwerk in gebruik worden genomen en daarna wordt een sterke daling van de houtovenpizzaprijs verwacht in Eindhoven.