Categorie: "Stratum"

Opnieuw gebiedsverbod Boutenslaan

De gemeente Eindhoven heeft vandaag opnieuw een gebiedsverbod voor Peter S. opgelegd. Ondanks zijn toezeggingen heeft S. vandaag toch het huis van zijn vriendin aan de Boutenslaan bezocht, zo meldt de gemeente. Het huis werd eind november vorig jaar beschoten en om de buurt te beschermen mocht de veroordeelde drugscrimineel een tijd niet in de buurt  komen. Sinds vandaag is er politietoezicht bij het huis.

Twee politiebureaus in 040 gaan dicht

De politiebureaus aan de Ruysdaalbaen (Tongelre) en Begijnenhof (centrum) gaan dicht. De politie in Eindhoven gaat de afdelingen Tongelre en Stratum samenvoegen en ook Gestel en Strijp vormen straks één afdeling. ‘Het samenvoegen van de politieafdelingen leidt in een herkenbaar gebied tot een effectievere, meer eenduidige en efficiëntere politiezorg, die de burgers in Eindhoven ten goede komt’, geeft de politie aan op haar site. Voor aangiftes kun je vanaf 23 mei terecht bij de bureaus aan de Mathildelaan en aan de Aalsterweg. Het bureau in Woensel blijft gewoon bestaan.

Iets te vette examenstunt: leerlingen naar huis

Alle leerlingen van het Pleincollege Sint Joris hebben vanmiddag vrij omdat een examenstunt uit de hand is gelopen. Zo zouden er tweehonderd muizen zijn losgelaten (waar kun je die krijgen? En: hoe kom je er weer vanaf?). Ook ging het brandalarm af toen er een rookbom zou zijn afgegaan, zo meldt onder andere het ED. Om elf uur besloot de school dat het maar het beste is als iedereen gewoon naar huis gaat. Overigens ontkent de directie dat er muizen zijn losgelaten.

Inval in woonwagenkamp Heezerweg

Het BITE team heeft weer van zich laten horen. De oorlog tegen drugscriminaliteit heeft een nieuw hoogtpunt. Of dieptepunt, zo je wilt. Nog voor zonsopgang heeft het team samen met vertegenwoordigers het woonwagenkamp aan de Heezerweg bezocht. Aanleiding: er zouden verboden drugs en vuurwapens aanwezig zijn. Zes mannen zijn aangehouden. Drie van hen zouden een vuurwapen hebben, drie anderen zouden de opiumwet hebben overtreden. Bovendien worden twee van hen verdacht van het witwassen van geld.

Peter S. voorlopig niet terug naar woning Boutenslaan

Peter S. mag voorlopig niet terug naar de woning van zijn vriendin aan de Boutenslaan. Het huis werd eind november beschoten. S. ging ondanks eerdere beloftes vorige maand toch weer naar de woning en burgemeester Van Gijzel legde hem vervolgens een gebiedsverbod op. S. was het daar niet mee eens, maar vandaag stelde de rechter Van Gijzel in het gelijk. De veiligheid van de buurt is volgens de rechtbank belangrijker dan de woonvrijheid van Peter S. Toen het huis beschoten werd, was S. net terug van een lange gevangenisstraf.

Voor het zingen de pastorie niet uit

Een 48-jarige Belgische vrouw is zaterdagavond na de eucharistieviering in de Joriskerk (Stratum) op heterdaad betrapt toen zij bezig was in te breken in de pastorie van de kerk. De vrouw is overmeesterd en overgedragen aan de politie. Volgens het ED was het de kapelaan die de inbreekster betrapte en wist vast te houden. Een andere inbreekster wist er met een pot geld vandoor te gaan.

Floraplein ‘gevaarlijke rotonde’

De turborotonde op het Floraplein is gevaarlijk en moet veiliger gemaakt worden. Dat vinden het Seniorenoverleg Stratum, Fietsersbond Eindhoven en de SP. Zij komen samen in actie in Veilig Floraplein, een initiatief om het Floraplein aangepast te krijgen.

Vooral voor fietsers en voetgangers is de rotonde gevaarlijk. Volgens Veilig Floraplein klagen gebruikers van de rotonde over de onveilige situatie die ontstaat omdat zij niet al het naderend verkeer over de twee banen kunnen zien. Het Floraplein is in 2006 omgebouwd van rotonde zonder voorrang tot tweebaans turborotonde. Het is de kruising van de Leenderweg, de toegangsweg naar Knooppunt Leenderheide en de Floralaan West en Oost.

Da is ‘n lieve hond, jonguh

Eindhoven.blog.nl vraagt uw aandacht voor het volgende. Sinds 7 januari jongstleden is de hond Google vermist. Google is er vandoor gegaan tijdens het rondje met de uitlaatservice. Omdat het zo’n lieve hond is (althans, op de foto), vragen wij u extra op te letten als u in de buurt van de wijk Schuttersbosch (Stratum) komt.

Verhuizen?

Wat doe je als je een blog over Eindhoven begint? Je fietst eens door de stad, leest de kranten en concurrerende sites en je gaat uiteraard in de stad wonen. Ik was op zoek naar woonruimte en stuitte op een leuk optrekje.

Nou hoop ik dat jullie massaal naar de Eindhoven-blog blijven gaan, zodat ik dit mooie huisje op fietsafstand van het Stratumseind kan gaan betrekken. Van de andere kant: wat moet je met vijf badkamers, een bordenwarmer en een lavagrill?