Categorie: "Strijp"

Hennepteller: zes kwekerijen opgerold

Zes hennepkwekerijen zijn er gisteren in Eindhoven opgerold door het BITE team. In woningen aan de Haagbeemd en Kaapseweg (Tongelre), Albilaan, Pastoor van Arsplein en Generaal Coenderslaan (Woensel) en Paaltjesweg (Strijp) zijn in totaal bijna 1400 plantjes aangetroffen. Daarmee staat de Hennepteller op 11 opgerolde kwekerijen sinds 4 april 2011. Eén man, de bewoner van het huis aan de Generaal Coenderslaan, is aangehouden. Voorzichtig zou je al kunnen stellen dat er in Eindhoven gemiddeld meer dan één hennepkwekerij wordt ontdekt en ontmanteld.

Twee politiebureaus in 040 gaan dicht

De politiebureaus aan de Ruysdaalbaen (Tongelre) en Begijnenhof (centrum) gaan dicht. De politie in Eindhoven gaat de afdelingen Tongelre en Stratum samenvoegen en ook Gestel en Strijp vormen straks één afdeling. ‘Het samenvoegen van de politieafdelingen leidt in een herkenbaar gebied tot een effectievere, meer eenduidige en efficiëntere politiezorg, die de burgers in Eindhoven ten goede komt’, geeft de politie aan op haar site. Voor aangiftes kun je vanaf 23 mei terecht bij de bureaus aan de Mathildelaan en aan de Aalsterweg. Het bureau in Woensel blijft gewoon bestaan.

Hennepkwekerij aan de Bredalaan

Weer een streepje op de muur voor de Hennepteller. De politie heeft vanmiddag weer een hennepkwekerij ontdekt. Dit keer stonden er ongeveer 370 plantjes in een bedrijfspand aan de Bredalaan (Strijp). De kwekerij werd ontdekt na een melding van wateroverlast. Ook deze keer werd de stroom illegaal afgetapt en ook deze keer worden de planten en alle apparatuur vernietigd.

De Hennepteller staat nu op 4 opgerolde kwekerijen sinds 4 april 2011.

Hennepteller +1

Twee dagen na de introductie van de Hennepteller is er weer een hennepkwekerij opgerold. Dit keer in een apartement aan de Vonderweg. Er lagen net geoogste planten. Hoeveel is niet nog duidelijk. De teller staat nu dus op 2 kwekerijen sinds 4 april.

Tweehonderd hardrijders rijden niet te hard

Bang dat je gisteren geflitst bent op de kruising Beemdstraat-Limburglaan? Geen nood, een boete zul je niet krijgen. De camera stond verkeerd afgesteld. Je mag daar 70 kilometer per uur rijden. De apparatuur stond echter afgesteld op 50 kilometer per uur en als de politie dat niet op tijd door had, dan zouden zo’n 200 bestuurders onterecht binnenkort zo’n mooie broef van het CJIB hebben gekregen. Overigens is het wel oppassen in die hoek als je een notoire hardrijder bent. Mede door de werkzaamheden wordt er daar nu veel op snelheid gecontroleerd.

Vermiste Shelly Boer weer terecht

De vermiste Shelly Boer is weer terecht en verkeert in goede gezondheid. Dat meldt de Strijpse buurtbrigadier Fred Stork op Twitter: ‘De in mijn wijk al 5 weken vermiste Shelly Boer, is dankzij intensief onderzoek van de politie Ehv Strijp, nu terecht. Thanks voor de RT’s’.’ Shelly zat volgens het televisieprogramma Vermist ondergedoken bij familie in Gestel. 

Foto van STRP Festival genomineerd voor Zilveren Camera

Een foto genomen op het STRP Festival is genomineerd voor de Zilveren Camera in de categorie kunst, cultuur en entertainment. De foto is gemaakt door Koen Verheijden en laat één van de werken op het festival op Strijp-S zien. Op 23 januari wordt in het Fotomuseum Den Haag bekendgemaakt of Verheijden de prijs voor beste nieuwsfoto van 2010 gewonnen heeft.