Categorie: "Woensel"

Operatie ‘Maskerbij’: drugslijn naar Italië opgerold

Onder de naam ‘Maskerbij’ heeft de politie vandaag onder andere in Eindhoven een drugslijn naar Italië opgerold. Er zijn in Eindhoven twee mannen opgepakt op verdenking van export van duizenden kilo’s drugs. Een arrestatieteam deed een inval aan de Diamantring in Blixembosch.

De inval is één van de resultaten van een grootschalig onderzoek dat twee jaar heeft geduurd. Onder leiding van het OM in den Bosch zijn in Brabant vijf mensen gearresteerd. In totaal zijn er doorzoekingen geweest op 35 locaties in Nederland, België en Italië.  De vijf Brabanders zouden miljoenen hebben verdiend met de export van drugs naar Italië en mogelijk andere landen. Er is beslag gelegd op een garage aan dure auto’s, geld en panden. De politie zegt dat deze actiedag nog maar een eerste aanzet is. Wordt vervolgd dus.

Hennepteller: zes kwekerijen opgerold

Zes hennepkwekerijen zijn er gisteren in Eindhoven opgerold door het BITE team. In woningen aan de Haagbeemd en Kaapseweg (Tongelre), Albilaan, Pastoor van Arsplein en Generaal Coenderslaan (Woensel) en Paaltjesweg (Strijp) zijn in totaal bijna 1400 plantjes aangetroffen. Daarmee staat de Hennepteller op 11 opgerolde kwekerijen sinds 4 april 2011. Eén man, de bewoner van het huis aan de Generaal Coenderslaan, is aangehouden. Voorzichtig zou je al kunnen stellen dat er in Eindhoven gemiddeld meer dan één hennepkwekerij wordt ontdekt en ontmanteld.

Halfnaakte dronken zwerver valt shoppers lastig

Hij zal ongeveer nu met een fikse koppijn in de politiecel wakker worden en onder het ‘genot’ van een plastic bekertje koffie moeten vertellen ‘waar wij gisteren nou helemaal mee bezig waren’. Een 51-jarige dronken man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gisteren eind van de middag aangehouden op het Wijngaardplein in Vaartbroek (Woensel). Hij zou ‘s ochtends en ‘s middags voorbijgangers hebben lastig gevallen. Gisterochtend zorgde hij al voor overlast door in winkels producten op te eten en ze niet af te rekenen. Ook zou hij iemand bekogeld hebben. De politie had hem weggestuurd, maar ‘s middags kwam hij weer terug. Toen had hij zijn broek op zijn enkels en zijn overhemd open gemaakt. Hij mocht mee naar het bureau waar hij vandaag nuchter gehoord wordt.

Modern ontwerp voor Gerretsonplein

Zo gaat het nieuwe woon- en winkelcomplex rond het Gerretsonplein eruit zien. Van Aken Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de slangvormige nieuwbouw in Woensel-Noord. In het complex komen winkels, woningen en een parkeergarage. De woontoren wordt vijftig meter hoog.  In de zomer van 2012 moet alles klaar zijn. Meer tekeningen vind je hier. Oja, tot voor kort zag het plein er zo uit. De lage winkelgebouwen zijn onlangs gesloopt.

Dronken bestuurder verliest rijbewijs na aanrijding

Met een promillage van maar liefst 3,0 (dat zijn zeker tien glazen bier in je lijf) in het bloed moest een 43-jarige Eindhovenaar zondag zijn rijbewijs inleveren. Even daarvoor botste hij op de Winston Churchill (zelf ook niet vies van een borrel)-laan met zijn auto tegen een voorligger die voor het stoplicht stond te wachten. De man mag nu een tijdje niet meer rijden en kan flink wat euro’s pinnen bij het CJIB.

Hennepkwekerij ontdekt na brand

Alweer een streepje voor de Hennepteller. In een woning aan de Versaillelaan (Woensel) heeft de politie woensdagochtend een kwekerij aangetroffen. Eerder was er brandje uitgebroken en toen die geblust was, bleek er een hennep geteeld te worden. Zo’n twee- tot driehonderd planten en alle apparatuur zijn vernietigd. De twee bewoners van het huis zijn aangehouden. De Hennepteller staat nu op 5 opgerolde kwekerijen sinds 4 april 2011.

Vrouw zwaar gewond na steekincident

Een Eindhovense met nog onbekende leeftijd is vanochtend zwaar gewond geraakt bij een steekincident in haar woning aan de Witte de Withstraat (Hemelrijken). De vrouw is mogelijk neergestoken door haar echtgenoot die niet veel later werd aangehouden in een coffeeshop vlakbij. De politie heeft het steekwapen gevonden en is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over het incident. De vrouw is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Lijn 100 met extra comfort voor lichamelijk beperkten

Sinds deze week rijdt er in een Woensel een nieuwe bus. Lijn 100 rijdt van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur en is speciaal ingericht voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook reist er een steward mee. Met Lijn 100 willen gemeente Eindhoven, SRE en Hermes het gebruik van het openbaar vervoer onder de doelgroepen ouderen en mensen met een functiebeperking stimuleren.

Martin Zwerts beste frituur, Smullers slechtste

Volgens de site Frietopia is de frituur Martin Zwerts aan de Boschdijk samen met twee andere frituren in Utrecht de beste friettent van Nederland. Morgen krijgt de eigenaar de Frietopia Award uitgereikt. Oordeel: ‘fantastisch’. In 2009 en 2010 kreeg de frituur ook al de Frietopia publieksprijs. Leuk voor de frituur en fijn voor diegene die een lekker frietje uit een mooie zaak wil. Maar tegenover een beste frituur staat altijd een slechste frituur. Volgens de recensies op Frietopia is dat Smullers: ‘rampzalig’.