Categorie: "Over de gemeentegrens"

Sluiproute Ulenpas krijgt bussluis

Wie op de Run in Veldhoven werkt en in Eindhoven woont, kent het wel. In de spits sta je frustrerend lang in de file op de Veldhovense Kempenbaan en de Eindhovense Meerveldhovenseweg. Veel Eindhovenaren kiezen er dan ook voor om een sluipweg te nemen, bijvoorbeeld door het tunneltje van de Ulenpas. Dat is éénrichtingsverkeer, maar daar trekken honderden automobilsten zich niks van aan. Daarmee is dat rode bord met die witte streep misschien wel het meest genegeerde verkeersbord van Eindhoven. Helaas voor het sluipverkeer gaat dat tunneltje nu echt dicht. Er komt een bussluis. Afgelopen week zijn er al verkeersborden geplaatst en het zal niet lang duren of je kunt en mag alleen nog met een stadsbus (of op de fiets) door de tunnel.

Death row dreigt voor 1500 knaagdieren

Het Papegaaienpark in Veldhoven is met spoed op zoek naar nieuwe baasjes voor zo’n 1500 knaagdieren. Als die niet voor dinsdagavond worden gevonden, dan zullen de knaagdieren gedood worden. De beestjes zijn gered van een handelaar die ze verwaarloosde. 4500 pluizenbolletjes hebben ‘de stoel’ al gekregen omdat zij ziek of agressief waren. Volgens het Papegaaienpark is het niet de bedoeling dat individuelen de diertjes gaan ophalen. Het park roept vooral opvangcentra op om zich te melden. De hamsters en andere knagers die dinsdagavond nog in Veldhoven zijn, zullen woensdag een lekker feestmaal vormen voor bijvoorbeeld slangen of roofvogels in andere parken (of voor liefhebbers van de Zuid-Amerikaanse keuken).

Flashmob: meubelboeren in Best opgelet

Meubelboeren met ongeveer 500 zitmeubelen in de showroom in Best, huur voor 7 mei maar wat extra personeel in. En vergeet niet een paar xxl-rollen plastic in te slaan om uw duurste showroommodellen te beschermen. Een spontane actie met een intellectueel karaktar zou op die dag zomaar kunnen plaatsvinden in uw winkel. Het zou zomaar kunnen dat een club flashmobbers ‘spontaan’ uw zaak binnenvalt en een uur lang op uw banken en stoelen gaat zitten lezen. Met een beetje pech zit u na dat uur  met een paar honderd oude boeken opgescheept, ook nog.

Modder, muziek en kannen bier bij Kwalleballen

Voor échte boeren: zondag kun je naar de 19e editie van het Kwalleballen in Valkenswaard. Teams spelen dan een soort modderrugby op een natgesproeid maïsveld. Doel: zoveel mogelijk scoren door een loodzware zak met zand in de ingegraven bak water van de tegenstander te krijgen. Na de wedstrijden kun je in de feesttent terecht voor een serie liveoptredens en veul bier. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur, als het nog verrekte koud is om in de modder te rollen. Toegang is uiteraard gratis. De organisatie verzoekt je om, gezien de beperkte parkeergelegenheid, niet met de auto naar de velden aan de Venberseweg te komen. Meer info op de Kwalsite. Heel veel foto’s van modderworstelende boeren hier.

Inval in woonwagenkamp Heezerweg

Het BITE team heeft weer van zich laten horen. De oorlog tegen drugscriminaliteit heeft een nieuw hoogtpunt. Of dieptepunt, zo je wilt. Nog voor zonsopgang heeft het team samen met vertegenwoordigers het woonwagenkamp aan de Heezerweg bezocht. Aanleiding: er zouden verboden drugs en vuurwapens aanwezig zijn. Zes mannen zijn aangehouden. Drie van hen zouden een vuurwapen hebben, drie anderen zouden de opiumwet hebben overtreden. Bovendien worden twee van hen verdacht van het witwassen van geld.

Poll: Dierentuinen, oké of niet?

Met het overlijden van ijsbeer Knut is de discussie over dierentuinen weer opgelaaid. Hoewel de ijsbeer niet overleden is aan het ijsberen in een (te) klein verblijf, kun je je afvragen of het houden van dieren in gevangenschap nog wel van deze tijd is. Van de andere kant zorgen deze parken met bijvoorbeeld fokprogramma’s voor het behoud van diersoorten die anders wellicht zouden zijn uitgestorven en doen dierentuinen er tegenwoordig alles aan om de natuurlijke omstandigheden zo goed mogelijk na te bootsen. De tijd van die chimpansee  in Animali is gelukkig allang voorbij (wat is er eigenlijk met dat beest gebeurd?)

In Mierlo is nog niet zo heel lang geleden een nieuwe dierentuin geopend. Dierenrijk is weliswaar een onderdeel van een groot commercieel ‘leisure concern’, maar zegt door bijvoorbeeld internationale samenwerking bij te dragen aan natuurbescherming en behoud van diersoorten. Wat vind jij? Dragen dierentuinen als Dierenrijk inderdaad bij aan het behoud van diersoorten en leren ze ons over de (dieren)wereld? Of zijn ze alleen goed voor de portemonnee van de exploitanten?

Dierentuinen...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Bouw Hovenring van start

De rotonde tussen de Noord-Brabantlaan (Eindhoven) en de Heerbaan (Veldhoven) verdwijnt en moet plaats maken voor een kruispunt met stoplichten. Dat is op zich niet zo bijzonder, behalve dan misschien dat de meest ruime rotonde van Eindhoven en de laatste rotonde waarop je geen voorrang had (als de stoplichten uitstonden) nu gaat verdwijnen. Het bijzondere is dat boven het nieuwe kruispunt een verlichte fietsrotonde komt te hangen. Fietsers en voetgangers kunnen dan zonder oponthoud de kruising  passeren. In het midden komt een lichtnaald. De naam ‘Hovenring‘ verwijst naar de zwevende ring van het knooppunt en de samenhang tussen de lichtnaald en de lichtring. Daarnaast verwijst de Hovenring naar Eindhoven Lichtstad en naar de Ring in Eindhoven.

Met enorm veel nieuwe woningen in de buurt is het nodig om de doorstroming van het verkeer naar onder andere de A2 en N2 en het centrum te verbeteren. Daarom wordt het kruispunt aangepakt en wordt ook de Meerenakkerweg in Eindhoven tot belangrijke doorgangsweg omgebouwd, met aansluiting op de Randweg.

Hier vind je een informatieboekje (pdf) over het project. Vanaf maandag moet je in de omgeving van het kruispunt rekening houden met omleidingen en hinder. De Hovenring heeft ook een eigen Twitteraccount.