Categorie: "Zendtijd voor Politieke Partijen"

Sluiproute Ulenpas krijgt bussluis

Wie op de Run in Veldhoven werkt en in Eindhoven woont, kent het wel. In de spits sta je frustrerend lang in de file op de Veldhovense Kempenbaan en de Eindhovense Meerveldhovenseweg. Veel Eindhovenaren kiezen er dan ook voor om een sluipweg te nemen, bijvoorbeeld door het tunneltje van de Ulenpas. Dat is éénrichtingsverkeer, maar daar trekken honderden automobilsten zich niks van aan. Daarmee is dat rode bord met die witte streep misschien wel het meest genegeerde verkeersbord van Eindhoven. Helaas voor het sluipverkeer gaat dat tunneltje nu echt dicht. Er komt een bussluis. Afgelopen week zijn er al verkeersborden geplaatst en het zal niet lang duren of je kunt en mag alleen nog met een stadsbus (of op de fiets) door de tunnel.

VVD grootste, CDA historisch verlies

And the winner is…the VVD! Iets meer dan 14.000 Eindhovenaren (kleine 18 procent) hebben gisteren op de VVD gestemd en daarmee heeft, net als in heel Brabant, de VVD de meeste stemmen voor in de Provinciale Staten gekregen. Ze hebben in 040 ongeveer evenveel stemmen als vier jaar geleden, maar omdat de SP (vorige keer de grootste) flink verloren heeft, zijn de liberalen nu de grootste.

Tweede Kamer: Airport mag groeien

Er is een meerderheid in de Tweede Kamer voor de groei van Eindhoven Aiport. Daarmee is er ook politieke steun voor het advies van Hans Alders. Eindhoven Airport krijgt fors meer vluchten. Zo zouden er vakantievluchten van Schiphol worden overgenomen. Ook blijft het een militair vliegveld. Alleen PvdA, SP, Groenlinks en ChristenUnie stemden tegen de Luchtvaartnota die vandaag in Den Haag behandeld werd.

Landelijke CDA voor extra groei Eindhoven Airport

Als het aan de landelijke afdeling van het CDA ligt, gaat Eindhoven Airport uitbreiden met 25.000 extra vluchten per jaar. Vanmiddag en vanavond vergadert de commissie Infrastructuur en Milieu in de Tweede Kamer over de toekomst van de luchthavens in Nederland. Schiphol kan niet veel meer groeien en daarom zou Eindhoven Airport flink moeten kunnen groeien.  Het CDA neemt het advies van Hans Alders over die stelt dat er in de regio genoeg steun te vinden is voor veel extra vluchten. CDA Eindhoven stond al achter Alders’ advies.

Vorig jaar 23 boetes voor verkoop alcohol aan jongeren

In 2010 zijn 23 boetes en 14 schriftelijke waarschuwingen uitgedeeld aan horecagelegenheden en winkels voor het verkopen van alchohol aan jongeren in de regio. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft samen met de politie gecontroleerd of er geen sterke drank aan jongeren onder de achttien en geen zwak alcoholische drank aan jongeren onder de zestien werd verstrekt.

Henk Krol gaat weer de politiek in

Henk Krol (60) staat op plaats 5 op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer voor de nieuwe partij 50 Plus. De oprichter en hoofdredacteur van de Gay Krant heeft zich aangesloten bij de beweging van politieke ervaringsdeskundige Jan Nagel. Op 2 maart zijn de verkiezingen voor de Procinciale Staten. De leden van de PS kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer.