Categorie: "Gemeente Eindhoven"

Sluiproute Ulenpas krijgt bussluis

Wie op de Run in Veldhoven werkt en in Eindhoven woont, kent het wel. In de spits sta je frustrerend lang in de file op de Veldhovense Kempenbaan en de Eindhovense Meerveldhovenseweg. Veel Eindhovenaren kiezen er dan ook voor om een sluipweg te nemen, bijvoorbeeld door het tunneltje van de Ulenpas. Dat is éénrichtingsverkeer, maar daar trekken honderden automobilsten zich niks van aan. Daarmee is dat rode bord met die witte streep misschien wel het meest genegeerde verkeersbord van Eindhoven. Helaas voor het sluipverkeer gaat dat tunneltje nu echt dicht. Er komt een bussluis. Afgelopen week zijn er al verkeersborden geplaatst en het zal niet lang duren of je kunt en mag alleen nog met een stadsbus (of op de fiets) door de tunnel.

Vorig jaar 23 boetes voor verkoop alcohol aan jongeren

In 2010 zijn 23 boetes en 14 schriftelijke waarschuwingen uitgedeeld aan horecagelegenheden en winkels voor het verkopen van alchohol aan jongeren in de regio. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft samen met de politie gecontroleerd of er geen sterke drank aan jongeren onder de achttien en geen zwak alcoholische drank aan jongeren onder de zestien werd verstrekt.

Bezuinigen op …? Zegt u het maar!

Eindhoven gaat 55 miljoen euro bezuinigen. En wie is dan de klos? Dat mag de Eindhovenaar zelf bepalen. Althans, de gemeente heeft onlangs een site in het leven geroepen waarop 040-ers zelf aan kunnen geven waarop bezuinigd mag worden. Intussen zijn er al veel ideeën gepost en wordt er lustig gereageerd op de plannen.