Categorie: "poll"

Poll: doe jij aan sport?

De Marathon van Eindhoven wil tot de snelste marathons van de wereld gaan behoren. De ijsbaan sluit, sluit niet, sluit wel en sluit niet. PSV is weliswaar dit seizoen slechts derde geworden, maar Eindhoven ademt met twee profclubs en de mooiste grasmat van Nederland voetbal. Hier woont een Olympische zwemkampioen met een eigen zwemstadion. Oja, tussendoor mountainbiken we, wielrennen we, doen we iets sportiefs met paarden, tennissen we niet meer, komt er een hoge sportopleiding, (ijs)hockeyen we best aardig en fitnessen we het zweet op de ruiten. Dus, hoewel de gemeente flink moet bezuinigen op sport, is Eindhoven toch echt een sportstad. Nou wil Eindhoven.blog.nl van jou weten….

Welke sport beoefen jij in Eindhoven? (meerdere antwoorden mogelijk)

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Poll: Waar zou jij willen trouwen?

Elkaar het ja-woord zeggen kan in Eindhoven nu ook in het Historisch Openluchtmuseum, in het PSV Stadion en in het Van Abbemuseum. En binnenkort kun je ook trouwen in Museum Kempenland. Zo ben je als aanstaande niet meer aangewezen op het misschien wat saaie Stadhuis. Ook wordt het mogelijk om zelf een trouwlokatie uit te kiezen, hoewel die wel aan enkele criteria moet voldoen. Stel dat jij binnenkort gaat trouwen en zelf de lokatie mag uitzoeken, waar zou jij dan de ringen willen uitwisselen?

Als ik mocht kiezen, dan zou ik trouwen...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Een andere plaats in gedachten? Meld je idee bij de reacties hieronder.

Poll: Dierentuinen, oké of niet?

Met het overlijden van ijsbeer Knut is de discussie over dierentuinen weer opgelaaid. Hoewel de ijsbeer niet overleden is aan het ijsberen in een (te) klein verblijf, kun je je afvragen of het houden van dieren in gevangenschap nog wel van deze tijd is. Van de andere kant zorgen deze parken met bijvoorbeeld fokprogramma’s voor het behoud van diersoorten die anders wellicht zouden zijn uitgestorven en doen dierentuinen er tegenwoordig alles aan om de natuurlijke omstandigheden zo goed mogelijk na te bootsen. De tijd van die chimpansee  in Animali is gelukkig allang voorbij (wat is er eigenlijk met dat beest gebeurd?)

In Mierlo is nog niet zo heel lang geleden een nieuwe dierentuin geopend. Dierenrijk is weliswaar een onderdeel van een groot commercieel ‘leisure concern’, maar zegt door bijvoorbeeld internationale samenwerking bij te dragen aan natuurbescherming en behoud van diersoorten. Wat vind jij? Dragen dierentuinen als Dierenrijk inderdaad bij aan het behoud van diersoorten en leren ze ons over de (dieren)wereld? Of zijn ze alleen goed voor de portemonnee van de exploitanten?

Dierentuinen...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Poll: Ken jij iemand met een hennepkwekerij

Het BITE hennepteam komt bijna wekelijks in het nieuws als er weer ergens in de stad een hennepkwekerij is opgerold. Zo zijn afgelopen donderdag drie kwekerijen ontmanteld, dit keer aan de Stratumsedijk, Strijpsestraat en Steenbergenstraat. De oorlog tegen drugs is echt losgebarsten in Grasshoven. Daarom deze poll:

Ken jij iemand met een hennepkwekerij?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Poll: Wie wil jij als nieuwe buren?

Als je de gemeentelijke publicaties van de afgelopen week bekijkt, zie je dat er nogal wat aanvragen voor kamerverhuur geweigerd zijn. Kennelijk zijn er huisjesmelkers, of gewoon nette kamerverhuurders die een pensioentje willen verdienen, met hun neus in de boter gevallen toen zij dachten even een huis om te vormen tot studentenhuis (huis met ‘onzelfstandige wooneenheden’). Maar is het eigenlijk wel zo erg om je buren plaats te zien maken voor een clubje studenten? Of zie je liever een Turkse familie naast je komen wonen? Daarom nu de poll:

Welke nieuwe buren genieten jouw voorkeur?

  • Ik doe niet mee met deze stigmatiserende poll (58%)
  • Alleenstaande weduwe met dertig katten (6%)
  • Studenten met nachtelijke feestjes en rondvliegend eten (6%)
  • Werkloze, dronken Polen (6%)
  • Dove bejaarden met Omroep Max op 15 (6%)
  • Werklozen met bank+tv in de voortuin en Frans Bauer op 10 (6%)
  • Turks gezin met hele grote familie die altijd welkom is (3%)
  • Welvarend Nederlands dubbelinkomen met 4 auto's en drummende zoon (3%)
  • Hardnekkige Idols-afwijzingen (moeder+dochter) (3%)
  • Krakers met hond, maar zonder GWL (3%)
Loading ... Loading ...

Poll: Wil jij in Meerhoven wonen?

Bosrijk, Grasrijk, Zandrijk, Meerrijk, voor veel Eindhovenaren staan die namen gelijk aan lange, eentonige rijen nieuwbouwhuizen. Voor anderen is Meerhoven, de wijk waar deze buurten liggen, al enige tijd hun thuis. Het lijkt een mooie, nette wijk waarin alles nieuw en goed georganiseerd is en waar (uiteraard) ‘duurzaam’ en ‘groen’ belangrijk zijn. Maar de laatste tijd wordt Meerhoven getroffen door stroomstoringen en een inbraakgolf.

Daarom vandaag de vraag:

Zou jij in Meerhoven willen wonen?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Poll: Shoppen in Eindhoven boeiend?

De Kleine Kerkstraat in Leeuwarden is door internetstemmers uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. In de top 5 van de verkiezing is Eindhoven niet te vinden. Ook staan er geen Eindhovense winkels in de top 5 van leukste winkels. Toch heeft 040 een druk winkelgebebied met vooral op koopzondag heel veel bezoekers en lange rijen voor de parkeergarages. Is de binnenstad van Eindhoven interessant voor shopaholics? Doe mee met de poll.

Poll: Boeven vangen met Twitter?

De politie zou zich eigenlijk bezig moeten houden met boeven vangen en niet met Twitteren, toch? Of is Twitter een manier om boeven te vangen? Hoe dan ook, vijftien wijkagenten uit de regio zijn gisteren gestart met Twitteren. Drie daarvan werken in Eindhoven (hier een lijstje). Zo hoopt de politie meer contact te krijgen met de burger. Maar wat vind jij? Zou de politie van Twitter kunnen profiteren en zal het contact met de wijkbewoners verbeteren? Of moeten de agenten zich niet zo bezig houden met speeltjes als Twitter en gewoon hun werk doen?

Twitterende wijkagenten...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Oja, je kunt Eindhoven.blog.nl ook op Twitter volgen via @eindhovenblog.

Poll: minder files op Randweg Eindhoven?

Volgens de cijfers staan we in Nederland langer en vaker in de file. De totale filezwaarte, dat is de lengte maal de duur van de autopolonaise, nam zelfs met negen procent toe, in vergelijking met 2009. Behalve in Eindhoven. De ANWB zegt dat de files rond 040 juist sterk zijn afgenomen. De cijfers zullen wel kloppen, maar merk jij er iets van? Sta jij minder in de file?

In 2010 minder files op Randweg Eindhoven...

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...