Categorie: "Sport"

Lichtstadderby op 7 juli

Op 7 juli spelen PSV en FC Eindhoven de Lichtstadderby. In het stadion aan de Aalsterweg oefenen beide Eindhovense profclubs tegen elkaar voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar won PSV nipt van de PC met 3-2. De wedstrijd van dit jaar begint om 19.00 uur. Voor twaalf euro kun je daar al bij zijn en de kassa’s zijn op 7 juli vanaf 17.30 uur open.

Poll: doe jij aan sport?

De Marathon van Eindhoven wil tot de snelste marathons van de wereld gaan behoren. De ijsbaan sluit, sluit niet, sluit wel en sluit niet. PSV is weliswaar dit seizoen slechts derde geworden, maar Eindhoven ademt met twee profclubs en de mooiste grasmat van Nederland voetbal. Hier woont een Olympische zwemkampioen met een eigen zwemstadion. Oja, tussendoor mountainbiken we, wielrennen we, doen we iets sportiefs met paarden, tennissen we niet meer, komt er een hoge sportopleiding, (ijs)hockeyen we best aardig en fitnessen we het zweet op de ruiten. Dus, hoewel de gemeente flink moet bezuinigen op sport, is Eindhoven toch echt een sportstad. Nou wil Eindhoven.blog.nl van jou weten….

Welke sport beoefen jij in Eindhoven? (meerdere antwoorden mogelijk)

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Toch nog een schaal voor PSV

Slechts derde in de Eredivisie, vroeg eruit in Europa en de Bekerfinale was maanden geleden al uit het zicht, maar PSV heeft zo net voor de vakantie toch nog een schaal te pakken, de Schaal van VVCS (spelersvakbond). Het Philips Stadion had dit seizoen de beste grasmat van Nederland en daarom wint PSV toch nog een prijsje. De aanvoerders van de Nederlandse profclubs beoordeelden door het hele jaar de Nederlandse velden en voor de tweede keer in drie jaar is de groene mat aan de Frederiklaan verkozen tot beste mat. Of het zoden aan de dijk zet (flauw) wat betreft de prestaties van PSV is onbekend, maar een mooi veld is natuurlijk wel fijn om op te spelen. Zaterdag is er een huldiging. De grasmat wordt op de platte kar naar het Stadhuisplein gebracht. De VVCS hoeft niet bang te zijn dat de schaal deuken oploopt, Eindhoven heeft geen tramleidingen en de keeper van PSV is bal/schaalvast.

Fietsvergoeding voor enkele E-bikers

Oke, je moet aan een paar voorwaarden voldoen, maar dan kun je als fietsforens een mooie subsidie opstrijken van maximaal 500 euro per jaar gedurende hooguit twee jaar. Als je minimaal vijf kilometer van je werk op de Run, het Science Park, Ekkersrijt, Flight Forum en Airport, Breeven of de High Tech Campus woont, een E-bike hebt of gaat aanschaffen en die doordeweeks gaat gebruiken voor woon-werkverkeer en nu nog automoblist bent, dan kun je tien cent per kilometer vergoed krijgen van het SRE. Overigens kost een beetje elektrische fiets al duizend euro als je bedrijf niet eerder met het fietsenplan heeft deelgenomen.  

Hel van Brabant van start

Vandaag start de 21e editie van de Hel van Brabant. Deze wielerwedstrijd voor amateurs en veteranen start en finisht vandaag en morgen in Eindhoven. Start en finish is beide dagen op de Boschdijk. De wedstrijd volgt een parcours door het gebied ten noorden van Eindhoven. De renners strijden om de  in memoriam Mies van der Heijden wisselbokaal. Meer info en een plattegrond van de route vind je hier.

Overjarige tennissers verhuizen naar Apeldoorn

De tiende editie van het AFAS Classics tennistoernooi wordt niet in Eindhoven gehouden. Na negen jaar oud-profs in het Indoor Sportcentrum verhuist het toernooi dit jaar naar  ’een prachtige nieuwe lokatie, midden in het land’, ofwel Apeldoorn. Organisator en oud-tennisser Jacco Eltingh zegt op nu.nl dat ze ‘wat nulletjes armer’ zijn en daarom doen er ook twee spelers minder mee, waaronder de winnaar van vorig jaar Thomas Enqvist. Ivan Lendl is toegevoegd aan het lijstje deelnemers.

Mountainbiken op de High Tech Campus

Op zaterdag 21 mei kun je voor het goede doel mountainbiken op de High Tech Campus. Dan is er een parcours van vijf kilometer door bijvoorbeeld de parkeergarages op het terrein uitgezet. Voor vijftien euro kun je meefietsen en daarmee steun je Alpe d’HuZes, een organisatie die strijdt tegen de gevolgen van kanker. Meer info vind je hier.

PSV speelt stiekem tegen Willem II

PSV heeft vanmiddag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd gespeeld tegen Willem II. Op last van de lokale autoriteiten (geen politie inzetbaar?) is vooraf niet bekendgemaakt dat er om half drie een wedstrijd gespeeld werd in het Philips Stadion. Zonder dat ook maar één supporter het gezien heeft, won PSV met 3-0 van de aanstaande competitiegenoot van FC Eindhoven.

Nieuw en sneller parcours Marathon Eindhoven

De Marathon van Eindhoven krijgt hoogstwaarschijnlijk een nieuw parcours. De belangrijkste wijziging is dat de start verhuist van de Emmasingel naar de Montgommerylaan. Dat maakt de startplaats veel breder en zo kunnen er meer lopers meedoen. Op 9 oktober 2011 zouden dan 25.000 lopers aan de marathon kunnen starten, 7.000 meer dan afgelopen jaren. 

Swim Cup Eindhoven van start

Vandaag begint de zevende editie van de Swim Cup Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. De Swim Cup geldt als kwalificatietoernooi voor de wereldkampioenschappen zwemmen volgend jaar en daarom zal een hele waslijst zwemmers zich in Eindhoven melden (een Marleen Veldhuis, een Moniek Nijhuis, een Ranomi Kromowidjojo, een Sharon van Rouwendaal). Meer info en een uitgebreid programma vind je hier.