Categorie: "Fietsen"

Fietsvergoeding voor enkele E-bikers

Oke, je moet aan een paar voorwaarden voldoen, maar dan kun je als fietsforens een mooie subsidie opstrijken van maximaal 500 euro per jaar gedurende hooguit twee jaar. Als je minimaal vijf kilometer van je werk op de Run, het Science Park, Ekkersrijt, Flight Forum en Airport, Breeven of de High Tech Campus woont, een E-bike hebt of gaat aanschaffen en die doordeweeks gaat gebruiken voor woon-werkverkeer en nu nog automoblist bent, dan kun je tien cent per kilometer vergoed krijgen van het SRE. Overigens kost een beetje elektrische fiets al duizend euro als je bedrijf niet eerder met het fietsenplan heeft deelgenomen.  

Hel van Brabant van start

Vandaag start de 21e editie van de Hel van Brabant. Deze wielerwedstrijd voor amateurs en veteranen start en finisht vandaag en morgen in Eindhoven. Start en finish is beide dagen op de Boschdijk. De wedstrijd volgt een parcours door het gebied ten noorden van Eindhoven. De renners strijden om de  in memoriam Mies van der Heijden wisselbokaal. Meer info en een plattegrond van de route vind je hier.

Mountainbiken op de High Tech Campus

Op zaterdag 21 mei kun je voor het goede doel mountainbiken op de High Tech Campus. Dan is er een parcours van vijf kilometer door bijvoorbeeld de parkeergarages op het terrein uitgezet. Voor vijftien euro kun je meefietsen en daarmee steun je Alpe d’HuZes, een organisatie die strijdt tegen de gevolgen van kanker. Meer info vind je hier.

Vacaonsoleil zet wielrenner Riccò op non-actief

De wielerploeg met de Eindhovense hoofdsponsor Vacansoleil heeft Ricardo Riccò per direct op non-actief gesteld nadat de Italiaan zichzelf een bloedtransfusie zou hebben toegediend. Riccò is na al een schorsing van twintig maanden sinds deze zomer renner van Vacansoleil.