Categorie: "Marathon Eindhoven"

Nieuw en sneller parcours Marathon Eindhoven

De Marathon van Eindhoven krijgt hoogstwaarschijnlijk een nieuw parcours. De belangrijkste wijziging is dat de start verhuist van de Emmasingel naar de Montgommerylaan. Dat maakt de startplaats veel breder en zo kunnen er meer lopers meedoen. Op 9 oktober 2011 zouden dan 25.000 lopers aan de marathon kunnen starten, 7.000 meer dan afgelopen jaren. 

Nét niet een podiumplaats

Met een tijd van 5 uur, 34 minuten rond gaan de felicitaties naar David Gatlev uit Son. Terwijl de Kenianen en Ethiopiërs al drie uur loungen in het Dorint Hotel, de televisieploegen aan hun derde gang in het restaurant beginnen en de meeste toeschouwers al weer een uurtje of twee nababbelen rond de koffie, loop jij als allerlaatste deelnemer van de hele marathon over de finishlijn.

Proficiat, je hebt het gehaald! Volgend jaar onder de 5 uur 34?

Ruim drie minuten sneller

De Ethiopische Atsede Habtamu Besuye (22 pas) heeft het parcoursrecord van de vrouwen bij de marathon van Eindhoven aan flarden gelopen. Ze liep drie minuten en tien seconden eerder over de finish dan haar voorganger Nadja Wijenberg in 1999 en deed 2 uur, 25 minuten en 35 seconden over het rondje stad. Bij de mannen won de Keniaan Charles Manathi met een tijd van 2 uur, 7 minuten en 38 seconden.

Alle uitslagen kun je hier opzoeken.