Nieuw en sneller parcours Marathon Eindhoven

De Marathon van Eindhoven krijgt hoogstwaarschijnlijk een nieuw parcours. De belangrijkste wijziging is dat de start verhuist van de Emmasingel naar de Montgommerylaan. Dat maakt de startplaats veel breder en zo kunnen er meer lopers meedoen. Op 9 oktober 2011 zouden dan 25.000 lopers aan de marathon kunnen starten, 7.000 meer dan afgelopen jaren. 

Het parcours zal verder meer over bredere wegen gaan en worden obstakels als drempels vermeden. Ook worden bochten minder scherp. Zo wil de organisatie bereiken dat er snellere tijden gelopen wordt en dat er (daardoor) meer internationale toplopers aan de start verschijnen. Op termijn zou ‘Eindhoven’ zelfs bij de top 10 van marathons in de wereld moeten komen. De ambitie is zelfs om het snelste parcours ter wereld te krijgen. Toch zal niet alles veranderen. De lopers blijven bijvoorbeeld over het Stratumseind en de Markt komen. De veiligheidsfunctionarissen van de gemeente moeten de plannen nog goedkeuren.

Nieuw beoogd parcours

Lees ook:Marathon Eindhoven wil meer toplopers en snellere tijden
Lees ook:Vijf kilometer hardlopen voor Serious Request
Lees ook:DAF voert productie op
Lees ook:Hel van Brabant van start
Lees ook:Poll: doe jij aan sport?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.