Categorie: "PSV"

Lichtstadderby op 7 juli

Op 7 juli spelen PSV en FC Eindhoven de Lichtstadderby. In het stadion aan de Aalsterweg oefenen beide Eindhovense profclubs tegen elkaar voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar won PSV nipt van de PC met 3-2. De wedstrijd van dit jaar begint om 19.00 uur. Voor twaalf euro kun je daar al bij zijn en de kassa’s zijn op 7 juli vanaf 17.30 uur open.

Toch nog een schaal voor PSV

Slechts derde in de Eredivisie, vroeg eruit in Europa en de Bekerfinale was maanden geleden al uit het zicht, maar PSV heeft zo net voor de vakantie toch nog een schaal te pakken, de Schaal van VVCS (spelersvakbond). Het Philips Stadion had dit seizoen de beste grasmat van Nederland en daarom wint PSV toch nog een prijsje. De aanvoerders van de Nederlandse profclubs beoordeelden door het hele jaar de Nederlandse velden en voor de tweede keer in drie jaar is de groene mat aan de Frederiklaan verkozen tot beste mat. Of het zoden aan de dijk zet (flauw) wat betreft de prestaties van PSV is onbekend, maar een mooi veld is natuurlijk wel fijn om op te spelen. Zaterdag is er een huldiging. De grasmat wordt op de platte kar naar het Stadhuisplein gebracht. De VVCS hoeft niet bang te zijn dat de schaal deuken oploopt, Eindhoven heeft geen tramleidingen en de keeper van PSV is bal/schaalvast.

PSV speelt stiekem tegen Willem II

PSV heeft vanmiddag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd gespeeld tegen Willem II. Op last van de lokale autoriteiten (geen politie inzetbaar?) is vooraf niet bekendgemaakt dat er om half drie een wedstrijd gespeeld werd in het Philips Stadion. Zonder dat ook maar één supporter het gezien heeft, won PSV met 3-0 van de aanstaande competitiegenoot van FC Eindhoven.

D’n Opkikker voor PSV-er Jonathan Reis

PSV-er Jonathan Reis krijgt de carnavaleske onderscheiding D’n Opkikker. Jaarlijks wordt D’n Opkikker als steuntje in de rug uitgereikt aan voetballers die geblesseerd zijn. Reis scheurde op 19 december in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade zo’n beetje alle banden die rond zijn knie zitten af en zal dit seizoen niet meer spelen. Maandag wordt de onderscheiding uitgereikt op de Markt.

Noodverordening voor PSV-Lille

Burgemeester Van Gijzel heeft een noodverordening afgekondigd rond de voetbalwedstrijd PSV-Lille OSC. PSV speelt donderdag thuis tegen de Franse club voor de Europa League. Er zijn aanwijzingen dat er aanhangers van Belgische clubs naar Eindhoven komen om de confrontatie te zoeken met Nederlandse en Franse supporters.

WK 2018 naar Eindhoven? Morgen weten we het

Morgen maakt FIFA-voorzitter Sepp Blatter bekend welk land het WK Voetbal van 2018 mag organiseren. Als Nederland samen met België het toernooi krijgt toegewezen, dan is Eindhoven één van de speelsteden. Het Philips Stadion zal dan flink verbouwd worden tot een supermodern megastadion (of een helemaal nieuw stadion?) en we hebben er weer een groot evenement bij in 040.

Geen PSV-supporters bij PSV-Ajax

Vanavond zijn er geen supporters van PSV in de Arena. Niet omdat de burgemeester van 020 (dat is meteen de voorspelde uitslag) bang is voor supportersrellen of omdat PSV gestraft is door de KNVB, maar omdat er gisteren een brandje was bij het controlecentrum van de spoorwegen in Utrecht. Daardoor kunnen er geen treinen met supporters richting Amsterdam.

Wel een tatoeage, geen toegang tot stadion

Gisteren zond Omroep Brabant  de tatoeëersessie van PSV-fan Jos Hofman live op internet uit. Ook PowNews had het nieuws opgepikt en kwam erachter dat Hofman weliswaar supporter was, maar niet welkom is in het Philips-stadion. Stadionverbod.

 

Live op site Omroep Brabant: 10-0 tatoeëersessie

Voor de liefhebber: Omroep Brabant zendt vanavond live het zetten van een flinke tatoeage uit. PSV-fan Jos Hofman laat op zijn rug een tatoeage met de tekst ‘PSV-Feyenoord 10-0′ zetten. Om half zeven vanavond gaat de webcam aan en die kun je op de site van Omroep Brabant bekijken. Vanaf ongeveer negen uur is Hofman officiëel niet meer topless welkom in 010.

Tien keer 10-0

Ieder zichzelf journalistiek serieus nemend medium doet het na een belangrijke gebeurtenis: gluren bij de buren. Hoe verslaan de concurrenten de gebeurtenis? Hoe vaak zie je niet een verslaggever met een krant in de hand op tv?