Categorie: "Voetbal"

Lichtstadderby op 7 juli

Op 7 juli spelen PSV en FC Eindhoven de Lichtstadderby. In het stadion aan de Aalsterweg oefenen beide Eindhovense profclubs tegen elkaar voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar won PSV nipt van de PC met 3-2. De wedstrijd van dit jaar begint om 19.00 uur. Voor twaalf euro kun je daar al bij zijn en de kassa’s zijn op 7 juli vanaf 17.30 uur open.

Toch nog een schaal voor PSV

Slechts derde in de Eredivisie, vroeg eruit in Europa en de Bekerfinale was maanden geleden al uit het zicht, maar PSV heeft zo net voor de vakantie toch nog een schaal te pakken, de Schaal van VVCS (spelersvakbond). Het Philips Stadion had dit seizoen de beste grasmat van Nederland en daarom wint PSV toch nog een prijsje. De aanvoerders van de Nederlandse profclubs beoordeelden door het hele jaar de Nederlandse velden en voor de tweede keer in drie jaar is de groene mat aan de Frederiklaan verkozen tot beste mat. Of het zoden aan de dijk zet (flauw) wat betreft de prestaties van PSV is onbekend, maar een mooi veld is natuurlijk wel fijn om op te spelen. Zaterdag is er een huldiging. De grasmat wordt op de platte kar naar het Stadhuisplein gebracht. De VVCS hoeft niet bang te zijn dat de schaal deuken oploopt, Eindhoven heeft geen tramleidingen en de keeper van PSV is bal/schaalvast.

D’n Opkikker voor PSV-er Jonathan Reis

PSV-er Jonathan Reis krijgt de carnavaleske onderscheiding D’n Opkikker. Jaarlijks wordt D’n Opkikker als steuntje in de rug uitgereikt aan voetballers die geblesseerd zijn. Reis scheurde op 19 december in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade zo’n beetje alle banden die rond zijn knie zitten af en zal dit seizoen niet meer spelen. Maandag wordt de onderscheiding uitgereikt op de Markt.

Voorzitter FC Eindhoven treedt af

‘Helaas moet ik u vertellen dat ik afgetreden ben als voorzitter van onze FC Eindhoven. De reden hiervoor ligt niet bij de club maar bij mijn gezondheid. Mijn cardioloog heeft met klem geadviseerd het rustiger aan te doen.’ Met deze woorden laat Huub Schalkwijk op de site van FC Eindhoven weten dat hij stopt als voorzitter van de club. Schalkwijk is een klein jaar voorzitter geweest. Michiel Pieters (bestuurslid) volgt hem voorlopig op.

Geen grote problemen rond PSV-Lille

Misschien wel dankzij een noodverordening heeft de politie niet veel te doen gehad rond de wedstrijd PSV-Lille. Er waren ongeveer 250 mensen ingezet om alles goed te laten verlopen. Zij hebben een rustige avond gehad. Geen grote rellen, geen vechtende supportersgroepen uit België en maar enkele aanhoudingen voor kleine feiten. Wel hebben vier Franse supporters aangifte gedaan van mishandeling door PSV-supporters. Overigens won PSV met gemak van Lille. Zondag komt Ajax (kleineerde Anderlecht in de Europa League) op bezoek. De volgende tegenstander in de Europa Leauge is Glasgow Rangers.

Noodverordening voor PSV-Lille

Burgemeester Van Gijzel heeft een noodverordening afgekondigd rond de voetbalwedstrijd PSV-Lille OSC. PSV speelt donderdag thuis tegen de Franse club voor de Europa League. Er zijn aanwijzingen dat er aanhangers van Belgische clubs naar Eindhoven komen om de confrontatie te zoeken met Nederlandse en Franse supporters.

MVV speelt gelijk in Eindhoven en is periodekampioen

Misschien wel door de 1000 uit Limburg meegereisde supporters is het FC Eindhoven niet gelukt om te winnen van MVV. Het bleef 0-0 aan de Aalsterweg en daarmee is MVV periodekampioen van de Jupiler Leauge. Als FC Eindhoven zou winnen, dan zou er een grote taart naar Eindhoven komen. Dan zou Veendam periodekampioen (4-2 gewonnen bij AGOVV Apeldoorn) geworden zijn. Sorry, Veendammers, het is ‘ons’ niet gelukt.

Limburgse invasie Jan Lauwers stadion

Vrijdag speelt FC Eindhoven thuis tegen MVV. Er worden maarliefst duizend Limburgse supporters verwacht in het stadion aan de Aalsterweg, want als MVV wint of gelijkspeelt, dan heeft de club de periodetitel. FC Eindhovens stelde in eerste instantie een kleine vijfhonderd kaarten beschikbaar voor Maastrichtse supporters, maar die waren al binnen vijf minuten uitverkocht.

Trein hooligans komt (niet)

Politiehelikopter boven de stad. Agenten massaal uitgerukt. Hondenbrigade stand-by. En dat allemaal voor de risicowedstrijd PSV-Ajax FC Eindhoven – Dordrecht. Er zou een trein hooligans uit Rotterdam Dordrecht komen om die twee supporters van de FC eens een kopje kleiner te maken, zo berichtten diverse media. Gelukkig, niets aan de hand. Het was een normale vrijdagavond met een normaal verlies van FC Eindhoven. En ze wilden er zo graag bijhoren, de blauwwitten, de schrik van het zuiden bij de grote voetbaljongens en -supporters. Oja, dat nieuwe stadion kunnen ze ook op hun buik tatoeëren.