Categorie: "Uit"

Verstand van Smaak in Temporary Art Centre

Vandaag start de zesde edite van Verstand van Smaak in het Temporary Art Centre (TAC). Twintig professionele kunstenaars uit diverse disciplines van de beeldende kunst bevragen op verschillende manieren de smaak van de bezoekers.  In de expositie staan themaloze diversiteit in de werken en communicatie met de bezoeker centraal. Om acht uur vanavond is de opening met live muziek. Je vindt het TAC aan de Vonderweg, tegenover de garages van de Ventoseflat. De expositie is nog tot en met zondag 29 mei te bezoeken en de entree is maar een euro.

Marco Borsato komt naar Klokgebouw

Marco Borsato treedt op 4 november op in het Klokgebouw. Het is het eerste concert van een tour in kleinere zalen komend najaar. ‘Al heel vaak is me gevraagd wanneer ik weer eens ga optreden in de wat kleinere zalen en of ik ook eens in bijvoorbeeld Groningen of Limburg wil komen spelen met mijn band. Nu kan ik eindelijk bekend maken dat ik inderdaad weer ga spelen in intiemere zalen en dat ik een najaarstour zal gaan doen onder de titel Dichtbij On Tour’, meldt de  misschien wel bekendste winnaar van de Soundmix Show op zijn site

Fiesta Del Sol gaat weer niet door

Net als in 2009 gaat Fiesta Del Sol dit jaar niet door. De organisatie van ‘het gezelligste stadsevenement van Eindhoven’ heeft te weinig inkomsten van sponsoren. Zowel landelijke als regionale sponsoren laten het afweten, zo meldt de organisatie. Er is 40.000 euro tekort.

Oranjefeest met 150.000 bezoekers ‘geslaagd’

Het was druk, heel druk, maar gezellig zaterdag. Koninginnedag in Eindhoven trok volgens de gemeente tussen de 120.000 en 150.000 bezoekers. Ongeveer de helft daarvan kwam met de trein naar Eindhoven en die moesten allemaal door het voor deze gelegenheden veel te kleine stationsgebouw (maximaal 2000 man tegelijk). Om drie uur in de middag was Eindhoven helemaal vol en werd je min of meer gedwongen naar het TU/e-terrein te gaan waar Dries Roelvink even later zorgde voor een rustig veld. ‘Slechts’ zestien personen hadden een conflictje met de politie en dat is lager dan op een normale stapavond. Eén man uit Venlo werd aangehouden omdat hij 80 xtc-pilletjes bij zich had. ‘Voor eigen gebruik’, was zijn reactie.

Koninginnedag Eindhoven misschien té druk

Het zou zomaar kunnen dat de officiële mensen die er over gaan zaterdag oproepen om maar niet meer naar Eindhoven te komen. De gemeente en politie verwachten op Koninginnedag enorm veel bezoekers en dan zou het op bepaalde plaatsen té druk in de stad kunnen worden.Wie wel in de stad is, kan te maken krijgen met een aantal maatregelen om alles  goed te laten verlopen. Zo is het op straat verboden om drank in glas of blik bij je te hebben of om alcohol te verkopen. De politie gaat ‘vriendelijk doch streng’ optreden. Wil je naar 040 tijdens de Koninginnenacht en -dag? Houd dan even de Tweets van Gemeente Eindhoven, de NS (want de treinen zitten vol en stoppen bij extreme drukte misschien niet op Eindhoven Centraal) en de politie in de gaten. In de stad staan matrixborden met informatie.

Hoe klinkt Eindhoven?

Je moest er ‘even’ voor op en neer naar Milaan, maar dan kon je wel horen hoe Eindhoven klinkt. De Design Academy heeft daar voor de Milan Design Week een installatie geplaatst dat je zou kunnen omschrijven als een piano met een driedimensionaal muziekblad. Op een grote rol zijn de gebouwen in Eindhoven nagemaakt en die rol is aangesloten op de piano. Zo maakt de structuur van Eindhoven geluid.

Oja, zo klinkt Eindhoven ook…

Slayer ook naar Effenaar

Voor wie er gisteren niet bij was in het Klokgebouw is er goed nieuws. Slayer komt van de zomer ook naar de Effenaar. Op 12 juli geven ze een extra concert in Eindhoven. De entreeprijs is niet mals (46 euro), maar dan krijg je wel een avondje kwaliteitsmetaal van de bovenste plank. Kaarten zijn vanaf morgen te koop.

Koninginnedag: rock bij het Klokgebouw

Het lijstje met muziekevenementen op Koninginnedag wordt steeds langer. Voor een dancefeestje moet je naar het Stationsplein. Hollandse feestmuziek vind je op het terrein van de TU/e en voor een echt Eindhovens rockfeest moet je naar het Klokgebouw. Daar wordt voor het eerst Klok Rock Orange georganiseerd. Keywords van dit feestje: Peter Pan Speedrock (inclusief Dikke Dennis), BBQ en hotrods. Uiteraard is ook dit feestje gratis en alles begint al om 11.00 uur in de ochtend.

Loting tickets Theo Maassen Tilburg

Pas in februari 2012 komt Theo Maassen naar de Schouwburg in Tilburg. Maar als je daar bij wilt zijn, dan moet je je nu al inschrijven voor de loting van toegangskaarten. Op 27 februari staat de Eindhovense cabaretier met zijn zevende programma ‘Met alle respect’ (niet te verwarren met mijn ‘Met alle respect…’) op de planken in Tilburg. Theo is dus zo populair dat een loting nodig is om de kaartjes een beetje eerlijk te kunnen verdelen. En zo voorkom je vastlopende websites en overbezette telefoonlijnen.

Gratis Hollands festival TU/e-terrein Koninginnedag

Voor een dancefeest moet je tijdens Koninginnedag op het Stationsplein zijn, maar wil je meer een Hollands/Brabants feestje, dan moet je naar het TU/e-terrein. Onder anderen Vinzzent, BZB, OneTwoTrio, Dries Roelvink, Starkoo en WC Experience treden daar op. Het Oranje de Gekste-festival is gratis toegankelijk en begint al om 13.00 uur.