Categorie: "Carnaval"

Carnaval in Lampegat

Eerst even een dienstmedeleling: tijdens carnaval is de voltallige redactie van eindhoven.blog.nl wintersporten polonaiselopen in Striepersgat. Daarom zul je dit weekend, maandag, dinsdag en waarschijnlijk ook nog woensdag (als de anti-katermiddelen niet werken) geen nieuwsberichten op deze blog vinden. Wil je toch weten wat er in Lampegat gebeurt tijdens de carnaval? Check hier de pliesieberichtjes of lees eens een krant. Om je in de brakke ochtenden toch wat te vermaken, heeft de hele redactie linkjes verzameld over carnaval in Lampegat.

‘Onsmakelijke’ carnavalswagen over parachutemoord

In het Belgische Aalst weten ze wel hoe ze moeten choqueren. Als het niet verboden wordt, dan doet daar een carnavalswagen met de optocht mee die in het teken staat van de parachutemoord. Carnavalsvereniging de Saazers  maakt een afdruk van de neergestorte Els van Doren en een aangepaste versie van Eddy Wally’s nummer ’Ik spring uit een vliegmachine’. Belgische humor?

Alsjeblieft, boek Johan Vlemmix

Hij heeft elf nieuwe carnaval-’hits’ gemaakt, maar helemaal niemand wil betalen voor een optreden van Johan Vlemmix. In de Telegraaf zegt hij: ‘Het is toch een beetje zuur voor iemand die zelfs vaak ‘Mister Carnaval’ wordt genoemd.’ Het wordt een stille carnaval voor Johan als jij nu niet heel snel een optreden boekt. Overigens kun je de liedjes van het nieuwe album en veel andere Vlemmix-songs gratis (legaal) downloaden op Usbcharts.

Liever geen zuipwagens tijdens carnaval

Als het aan de mensen van de projectgroep ‘Laat je niet flessen’ ligt, halen de gemeentes in de regio tijdens de komende carnavalsoptochten (of liever ervoor nog) zogenaamde zuipwagens van de weg. Ze doelen dan op de wagens (die meestel niet veel meer voorstellen dan een tractor met een platte kar en wat gekleurde kartonnen platen) waarop groepen jeugd met veel lawaai vieren dat ze jong zijn, hun hersenen kapotdrinken. Jong zijn en eens lekker dronken worden? Niet tijdens carnaval.

De ellufde van de ellufde

Kerst duurt nog een tijdje, de Sint heeft nog niet eens het havengeld overgemaakt en niemand heeft het nu al over Lampegat. Toch moeten we een beetje aan carnaval denken vandaag. Het is de elfde van de elfde, de start van het carnavalsseizoen. Helaas is het voor sommige carnavalsvierders een trieste dag. Juist vandaag is oud-Stadsprins Tolerantius in Amsterdam gecremeerd. John Fagel is zaterdag op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was Stadsprins in 1974.