Categorie: "eten en drinken"

Martin Zwerts beste frituur, Smullers slechtste

Volgens de site Frietopia is de frituur Martin Zwerts aan de Boschdijk samen met twee andere frituren in Utrecht de beste friettent van Nederland. Morgen krijgt de eigenaar de Frietopia Award uitgereikt. Oordeel: ‘fantastisch’. In 2009 en 2010 kreeg de frituur ook al de Frietopia publieksprijs. Leuk voor de frituur en fijn voor diegene die een lekker frietje uit een mooie zaak wil. Maar tegenover een beste frituur staat altijd een slechste frituur. Volgens de recensies op Frietopia is dat Smullers: ‘rampzalig’.

Liever geen zuipwagens tijdens carnaval

Als het aan de mensen van de projectgroep ‘Laat je niet flessen’ ligt, halen de gemeentes in de regio tijdens de komende carnavalsoptochten (of liever ervoor nog) zogenaamde zuipwagens van de weg. Ze doelen dan op de wagens (die meestel niet veel meer voorstellen dan een tractor met een platte kar en wat gekleurde kartonnen platen) waarop groepen jeugd met veel lawaai vieren dat ze jong zijn, hun hersenen kapotdrinken. Jong zijn en eens lekker dronken worden? Niet tijdens carnaval.

Veldhovense oliebollen ‘economisch delict’

Natuurlijk besteedt de Eindhoven-blog ook aandacht aan de jaarlijkse oliebollentest van de papieren blog AD. Eindhovense bolletjes hebben de juryleden van de krant niet getest, maar ze hebben wel een bezoekje gebracht aan de oliebollenkraam op het Meiveld in Veldhoven (is ook 040). De conclusie van de test was niet mals. De oliebollen kregen een 0, een nul.