Categorie: "Koninginnedag"

Oranjefeest met 150.000 bezoekers ‘geslaagd’

Het was druk, heel druk, maar gezellig zaterdag. Koninginnedag in Eindhoven trok volgens de gemeente tussen de 120.000 en 150.000 bezoekers. Ongeveer de helft daarvan kwam met de trein naar Eindhoven en die moesten allemaal door het voor deze gelegenheden veel te kleine stationsgebouw (maximaal 2000 man tegelijk). Om drie uur in de middag was Eindhoven helemaal vol en werd je min of meer gedwongen naar het TU/e-terrein te gaan waar Dries Roelvink even later zorgde voor een rustig veld. ‘Slechts’ zestien personen hadden een conflictje met de politie en dat is lager dan op een normale stapavond. Eén man uit Venlo werd aangehouden omdat hij 80 xtc-pilletjes bij zich had. ‘Voor eigen gebruik’, was zijn reactie.

Koninginnedag Eindhoven misschien té druk

Het zou zomaar kunnen dat de officiële mensen die er over gaan zaterdag oproepen om maar niet meer naar Eindhoven te komen. De gemeente en politie verwachten op Koninginnedag enorm veel bezoekers en dan zou het op bepaalde plaatsen té druk in de stad kunnen worden.Wie wel in de stad is, kan te maken krijgen met een aantal maatregelen om alles  goed te laten verlopen. Zo is het op straat verboden om drank in glas of blik bij je te hebben of om alcohol te verkopen. De politie gaat ‘vriendelijk doch streng’ optreden. Wil je naar 040 tijdens de Koninginnenacht en -dag? Houd dan even de Tweets van Gemeente Eindhoven, de NS (want de treinen zitten vol en stoppen bij extreme drukte misschien niet op Eindhoven Centraal) en de politie in de gaten. In de stad staan matrixborden met informatie.

Koninginnedag: rock bij het Klokgebouw

Het lijstje met muziekevenementen op Koninginnedag wordt steeds langer. Voor een dancefeestje moet je naar het Stationsplein. Hollandse feestmuziek vind je op het terrein van de TU/e en voor een echt Eindhovens rockfeest moet je naar het Klokgebouw. Daar wordt voor het eerst Klok Rock Orange georganiseerd. Keywords van dit feestje: Peter Pan Speedrock (inclusief Dikke Dennis), BBQ en hotrods. Uiteraard is ook dit feestje gratis en alles begint al om 11.00 uur in de ochtend.

Gratis Hollands festival TU/e-terrein Koninginnedag

Voor een dancefeest moet je tijdens Koninginnedag op het Stationsplein zijn, maar wil je meer een Hollands/Brabants feestje, dan moet je naar het TU/e-terrein. Onder anderen Vinzzent, BZB, OneTwoTrio, Dries Roelvink, Starkoo en WC Experience treden daar op. Het Oranje de Gekste-festival is gratis toegankelijk en begint al om 13.00 uur.

Junkie XL op Koninginnedag naar Stationsplein

Junkie XL komt op Koninginnedag naar Eindhoven voor een optreden. Dat maakte Extrema vandaag bekend. Op de avond voor Koninginnedag staat onder anderen Funkerman op het podium op het Stationsplein. Op beide dagen staat ‘Dutch House’ centraal op het plein. Junkie XL ken je vast en zeker nog wel van zijn remake van Elvis’ Little less conversation.