Categorie: "Kunst en cultuur"

Verstand van Smaak in Temporary Art Centre

Vandaag start de zesde edite van Verstand van Smaak in het Temporary Art Centre (TAC). Twintig professionele kunstenaars uit diverse disciplines van de beeldende kunst bevragen op verschillende manieren de smaak van de bezoekers.  In de expositie staan themaloze diversiteit in de werken en communicatie met de bezoeker centraal. Om acht uur vanavond is de opening met live muziek. Je vindt het TAC aan de Vonderweg, tegenover de garages van de Ventoseflat. De expositie is nog tot en met zondag 29 mei te bezoeken en de entree is maar een euro.

Hoe klinkt Eindhoven?

Je moest er ‘even’ voor op en neer naar Milaan, maar dan kon je wel horen hoe Eindhoven klinkt. De Design Academy heeft daar voor de Milan Design Week een installatie geplaatst dat je zou kunnen omschrijven als een piano met een driedimensionaal muziekblad. Op een grote rol zijn de gebouwen in Eindhoven nagemaakt en die rol is aangesloten op de piano. Zo maakt de structuur van Eindhoven geluid.

Oja, zo klinkt Eindhoven ook…

Fotoblog: Grafitti in de Berenkuil

Misschien wel het meest fotogenieke plekje van Eindhoven: De Berenkuil. Onder de kruising van de Ring en de weg die naar Helmond gaat, vind je Insulindeplein, ofwel de Berenkuil. Hier mogen grafittikunstenaars zonder kans om opgepakt te worden hun gang gaan en dat levert mooie plaatjes op. Je kunt de hele set  en andere foto’s van eindhoven.blog.nl ook op Flickr bekijken.

KunstSalon start donderdag

Donderdag begint in het Beursgebouw de derde editie van de KunstSalon. Een groot aantal galleries en en kunsthandelaren uit binnen- en buitenland zal schilderijen, sculpturen en toegepaste kunst laten zien. De KunstSalon is tot en met zondag te bezoeken. Tickets kosten tien euro en zijn aan de kassa te koop.