Categorie: "Muziek"

Marco Borsato komt naar Klokgebouw

Marco Borsato treedt op 4 november op in het Klokgebouw. Het is het eerste concert van een tour in kleinere zalen komend najaar. ‘Al heel vaak is me gevraagd wanneer ik weer eens ga optreden in de wat kleinere zalen en of ik ook eens in bijvoorbeeld Groningen of Limburg wil komen spelen met mijn band. Nu kan ik eindelijk bekend maken dat ik inderdaad weer ga spelen in intiemere zalen en dat ik een najaarstour zal gaan doen onder de titel Dichtbij On Tour’, meldt de  misschien wel bekendste winnaar van de Soundmix Show op zijn site

Fiesta Del Sol gaat weer niet door

Net als in 2009 gaat Fiesta Del Sol dit jaar niet door. De organisatie van ‘het gezelligste stadsevenement van Eindhoven’ heeft te weinig inkomsten van sponsoren. Zowel landelijke als regionale sponsoren laten het afweten, zo meldt de organisatie. Er is 40.000 euro tekort.

Slayer ook naar Effenaar

Voor wie er gisteren niet bij was in het Klokgebouw is er goed nieuws. Slayer komt van de zomer ook naar de Effenaar. Op 12 juli geven ze een extra concert in Eindhoven. De entreeprijs is niet mals (46 euro), maar dan krijg je wel een avondje kwaliteitsmetaal van de bovenste plank. Kaarten zijn vanaf morgen te koop.

Koninginnedag: rock bij het Klokgebouw

Het lijstje met muziekevenementen op Koninginnedag wordt steeds langer. Voor een dancefeestje moet je naar het Stationsplein. Hollandse feestmuziek vind je op het terrein van de TU/e en voor een echt Eindhovens rockfeest moet je naar het Klokgebouw. Daar wordt voor het eerst Klok Rock Orange georganiseerd. Keywords van dit feestje: Peter Pan Speedrock (inclusief Dikke Dennis), BBQ en hotrods. Uiteraard is ook dit feestje gratis en alles begint al om 11.00 uur in de ochtend.

Junkie XL op Koninginnedag naar Stationsplein

Junkie XL komt op Koninginnedag naar Eindhoven voor een optreden. Dat maakte Extrema vandaag bekend. Op de avond voor Koninginnedag staat onder anderen Funkerman op het podium op het Stationsplein. Op beide dagen staat ‘Dutch House’ centraal op het plein. Junkie XL ken je vast en zeker nog wel van zijn remake van Elvis’ Little less conversation.

Jerry Lee Lewis komt weer naar Eindhoven

Great Wrinkled Balls of Fire, Jerry Lee Lewis, sinds 1986 in de Rock & Roll Hall of Fame, komt weer naar Eindhoven. Op zaterdag 3 september kruipt hij achter de piano in het Beursgebouw. De 75-jarige rock-’n'-rollzanger met de bijnaam The Killer is volgens de site van het Beursgebouw misschien wel voor de laatste keer live te bewonderen. In 2007 kwam de pionier van de rockabilly ook al eens naar Eindhoven en stond (zat) toen in het Indoor Sportcentrum. Meer informatie en tickets op deze site.

Concert Faithless in Klokgebouw laatste in Nederland ooit

Het optreden dat Faithless volgende week vrijdag in het Klokgebouw in Eindhoven geeft, zou zomaar het laatste concert ooit in Nederland kunnen zijn van de Britse danceact. Zanger Maxi Jazz maakte vandaag bekend dat Faithless na vijftien jaar ermee stopt. De (al) 53-jarige rapper gaat met pensioen. Op 25 maart staat Faithless in het Klokgebouw en dat is meteen één van de laatste performances ooit. Het is al lang en breed uitverkocht, maar uiteraard worden de tickets nu al voor megaprijzen aangeboden op de bekende doorverkoopsites. En voor normale prijzen inclusief hotelovernachting (maar wel tegen opbod).

House of Pain naar Effenaar

Arrrh. Daarom heb ik nu keelpijn. Arrrh. Dat is de schuld van House of Pain met hun meeschreeuwnummer Jump Around. Arrrh. Ik heb ze zeker 125 keer voorbij horen komen (meer dan Seks met die Kale en Donderdag vur de Vrijdag) tijdens vier dagen carnaval. Arrrh.Vandaag maakte de Effenaar bekend dat House of Pain naar 040 komt. Arrrh. Dus op 26 juni gaan we weer. Arrrh, jump around, arrrh, jump around….Arrrh. Hebben ze eigenlijk nog meer hits gehad? Geen idee. Arrrh.

Queens of Stone Age al meteen uitverkocht

In een recordtijd zijn de tickets voor Queens of the Stone Age vandaag uitverkocht. Amper nadat de verkoop van het concert in de Effenaar vandaag begon, waren de 1200 kaartjes al verkocht. Op 14 mei komt de QOTSA naar de Effenaar De band brengt hun titelloze album uit 1998 opnieuw uit en gaat dat promoten met een tour. De Effenaar bestaat dit jaar veertig jaar en viert dat met een aantal grote bands, waaronder QOTSA. Ook de concertkaarten voor het concert in Ancienne Belgique in Brussel waren in no-time uitverkocht. Er zijn nog wel kaarten verkrijgbaar via de zwarte handel, maar de Effenaar waarschuwt daar geen tickets te kopen.

Queens of Stone Age naar Eindhoven

Op 14 mei komt de rockband Queens of Stone Age naar Eindhoven. Ze geven dan een optreden in de Effenaar. De band brengt hun titelloze album uit 1998 opnieuw uit en gaat dat promoten met een tour. Eind dit jaar moet er een geheel nieuw album van de Queens of Stone Age uitkomen. Vandaag begint de voorverkoop, entree kost 40 euro.