Categorie: "Reizen, verkeer en vervoer"

Fietsvergoeding voor enkele E-bikers

Oke, je moet aan een paar voorwaarden voldoen, maar dan kun je als fietsforens een mooie subsidie opstrijken van maximaal 500 euro per jaar gedurende hooguit twee jaar. Als je minimaal vijf kilometer van je werk op de Run, het Science Park, Ekkersrijt, Flight Forum en Airport, Breeven of de High Tech Campus woont, een E-bike hebt of gaat aanschaffen en die doordeweeks gaat gebruiken voor woon-werkverkeer en nu nog automoblist bent, dan kun je tien cent per kilometer vergoed krijgen van het SRE. Overigens kost een beetje elektrische fiets al duizend euro als je bedrijf niet eerder met het fietsenplan heeft deelgenomen.  

Sluiproute Ulenpas krijgt bussluis

Wie op de Run in Veldhoven werkt en in Eindhoven woont, kent het wel. In de spits sta je frustrerend lang in de file op de Veldhovense Kempenbaan en de Eindhovense Meerveldhovenseweg. Veel Eindhovenaren kiezen er dan ook voor om een sluipweg te nemen, bijvoorbeeld door het tunneltje van de Ulenpas. Dat is éénrichtingsverkeer, maar daar trekken honderden automobilsten zich niks van aan. Daarmee is dat rode bord met die witte streep misschien wel het meest genegeerde verkeersbord van Eindhoven. Helaas voor het sluipverkeer gaat dat tunneltje nu echt dicht. Er komt een bussluis. Afgelopen week zijn er al verkeersborden geplaatst en het zal niet lang duren of je kunt en mag alleen nog met een stadsbus (of op de fiets) door de tunnel.

Strippenkaart in najaar niet meer geldig

Na 2 november heb je niks meer aan die strippenkaart die misschien nog in je portemonnee zit. Dat is de laatste dag dat je er nog mee kan reizen in de bussen van Hermes in Eindhoven en omgeving. Daarna is alleen nog de ov-chipkaart te gebruiken. Dat meldt het SRE aan Omroep Brabant. Overigens heeft Hermes nu een actie waarbij je een persoonlijke ov-chipkaart kunt aanschaffen voor maar 2,50 euro.

Dronken bestuurder verliest rijbewijs na aanrijding

Met een promillage van maar liefst 3,0 (dat zijn zeker tien glazen bier in je lijf) in het bloed moest een 43-jarige Eindhovenaar zondag zijn rijbewijs inleveren. Even daarvoor botste hij op de Winston Churchill (zelf ook niet vies van een borrel)-laan met zijn auto tegen een voorligger die voor het stoplicht stond te wachten. De man mag nu een tijdje niet meer rijden en kan flink wat euro’s pinnen bij het CJIB.

Rotterdammer masturbeert in de trein

Een ander verhaaltje voor de Station-special van het ED: ‘Tot ontsteltenis van zijn medereizigers’ zou een 28-jarige Rotterdammer zichzelf afgelopen nacht bevredigd hebben in een trein op het Centraal Station. Volgens ooggetuigen zou de man zijn geslachtsdeel laten zien en zou hij een vrouw betast hebben. De man is aangehouden en wordt ‘voor verder onderzoek’ (ik wil daar niet bij zijn) vastgehouden. Ps, de politie wacht nog op aangiftes. Foto’s? Nee, dank je.

Gekantelde vrachtwagen: 31 ton aardappelen over de N2

Het was een puinhoop op de Randweg vanochtend, letterlijk en figuurlijk. Om half negen lukte het een 47-jarige vrachtwagenchauffeur niet om bij de Hogt zijn truck binnen de witte lijnen te houden en daardoor kantelde de vrachtwagen en rolde 31 ton aardappelen over de weg. Ook lekte er 200 liter diesel op de weg. De chauffeur bleek (op maandagochtend) dronken te zijn en raakte licht gewond. De hele ochtend stonden er lange files richting Eindhoven en beef de N2 richting het zuiden afgesloten.

Racen op Flight Forum: 8 keer rijbewijs kwijt

Twee automobilsten en zes motorrijders hebben dit weekend op de racebaan de wegen rondom Flight Forum hun rijbewijzen moeten inleveren. Na klachten van buurtbewoners heeft de politie zaterdagavond en zondagmiddag snelheidscontroles gehouden. Je mag er maximaal vijftig kilometer per uur rijden.

Een motorrijder (33) uit Veldhoven maakte de bochtjes vlakbij Eindhoven Airport met maar liefst 130 kilometer per uur. Alle acht moeten verplicht een cursus van het CBR volgen en die ook zelf betalen.