Categorie: "Wonen"

Poll: Wil jij in een loft op Strijp-S wonen?

Trudo gaat in de gebouwen SAN en SBP loftwoningen verhuren. De oude Philips-fabrieken aan de Torenallee op Strijp-S worden de komende tijd omgebouwd tot wooncomplexen. De woningen hebben een hoog plafond en er zullen wooncabines in geplaatst worden. Op het dak van SAN en SBP komen gemeenschappelijke tuinen. Allemaal schitterend en ook nog betaalbaar, maar zou jij in zo’n loft willen wonen?

Zou jij in een loft in de Hoge Rug op Strijp-S willen wonen?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Modern ontwerp voor Gerretsonplein

Zo gaat het nieuwe woon- en winkelcomplex rond het Gerretsonplein eruit zien. Van Aken Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de slangvormige nieuwbouw in Woensel-Noord. In het complex komen winkels, woningen en een parkeergarage. De woontoren wordt vijftig meter hoog.  In de zomer van 2012 moet alles klaar zijn. Meer tekeningen vind je hier. Oja, tot voor kort zag het plein er zo uit. De lage winkelgebouwen zijn onlangs gesloopt.

Flashmob: meubelboeren in Best opgelet

Meubelboeren met ongeveer 500 zitmeubelen in de showroom in Best, huur voor 7 mei maar wat extra personeel in. En vergeet niet een paar xxl-rollen plastic in te slaan om uw duurste showroommodellen te beschermen. Een spontane actie met een intellectueel karaktar zou op die dag zomaar kunnen plaatsvinden in uw winkel. Het zou zomaar kunnen dat een club flashmobbers ‘spontaan’ uw zaak binnenvalt en een uur lang op uw banken en stoelen gaat zitten lezen. Met een beetje pech zit u na dat uur  met een paar honderd oude boeken opgescheept, ook nog.

Poll: Wie wil jij als nieuwe buren?

Als je de gemeentelijke publicaties van de afgelopen week bekijkt, zie je dat er nogal wat aanvragen voor kamerverhuur geweigerd zijn. Kennelijk zijn er huisjesmelkers, of gewoon nette kamerverhuurders die een pensioentje willen verdienen, met hun neus in de boter gevallen toen zij dachten even een huis om te vormen tot studentenhuis (huis met ‘onzelfstandige wooneenheden’). Maar is het eigenlijk wel zo erg om je buren plaats te zien maken voor een clubje studenten? Of zie je liever een Turkse familie naast je komen wonen? Daarom nu de poll:

Welke nieuwe buren genieten jouw voorkeur?

  • Ik doe niet mee met deze stigmatiserende poll (58%)
  • Alleenstaande weduwe met dertig katten (6%)
  • Studenten met nachtelijke feestjes en rondvliegend eten (6%)
  • Werkloze, dronken Polen (6%)
  • Dove bejaarden met Omroep Max op 15 (6%)
  • Werklozen met bank+tv in de voortuin en Frans Bauer op 10 (6%)
  • Turks gezin met hele grote familie die altijd welkom is (3%)
  • Welvarend Nederlands dubbelinkomen met 4 auto's en drummende zoon (3%)
  • Hardnekkige Idols-afwijzingen (moeder+dochter) (3%)
  • Krakers met hond, maar zonder GWL (3%)
Loading ... Loading ...

Poll: Wil jij in Meerhoven wonen?

Bosrijk, Grasrijk, Zandrijk, Meerrijk, voor veel Eindhovenaren staan die namen gelijk aan lange, eentonige rijen nieuwbouwhuizen. Voor anderen is Meerhoven, de wijk waar deze buurten liggen, al enige tijd hun thuis. Het lijkt een mooie, nette wijk waarin alles nieuw en goed georganiseerd is en waar (uiteraard) ‘duurzaam’ en ‘groen’ belangrijk zijn. Maar de laatste tijd wordt Meerhoven getroffen door stroomstoringen en een inbraakgolf.

Daarom vandaag de vraag:

Zou jij in Meerhoven willen wonen?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

KunstSalon start donderdag

Donderdag begint in het Beursgebouw de derde editie van de KunstSalon. Een groot aantal galleries en en kunsthandelaren uit binnen- en buitenland zal schilderijen, sculpturen en toegepaste kunst laten zien. De KunstSalon is tot en met zondag te bezoeken. Tickets kosten tien euro en zijn aan de kassa te koop.

Eindhovense woonmachines

Voor de één was het Rembrandt-theater aan de Vrijstraat sinds 1927 een schitterende bioscoop vol oude glorie en mooie herinneringen, voor de ander een filmzaal met te kleine stoelen, slecht geluid en verouderd materiaal. Nog niet zo lang geleden is het voormalige theater, dat nog even dienst deed als discotheek, met de grond gelijk gemaakt. Nu verrijst er een appartementencomplex met daaronder een commerciële ruimte.

Hoe vind ik een huurwoning in Eindhoven?

Hoe vind je in godsnaam een betaalbare huurwoning in Eindhoven? Die vraag stelde ik mij ook toen ik besloot te gaan verhuizen naar mijn geboorteplaats. 040 heeft duizenden huurwoningen. Zelfs meer dan de helft van het bewoond baksteen wordt verhuurd. Echter, de prijzen stijgen  sneller dan de temperatuur in een werkende waterkoker en nu het onmogelijk is om als starter een hypotheek te krijgen, komen er veel concurrent-huurders bij. Hoe vind je dan een huurwoning in de huurwoninghutspot van 040?