Categorie: "#Eindhoven"

#Eindhoven 18: 888888 keer puffen in de Ikea

Als je de Ikea binnenloopt (en nou niet zeggen dat je dat nog nooit gedaan hebt) en je komt bij de afdeling stolar och bänkar, dan lijkt het wel alsof er iemand aan de beademing ligt. Dat is niet de kunstmatig in leven gehouden filiaalmanager maar de zittest van de Poäng-stoel die Ikea daar neergezet heeft en waarmee de Zweedse meubelgigant wil aantonen dat ze daar in het höge nörden wel degelijk kwaliteit maken.

#Eindhoven 11: Flashmob op 18 Septemberplein

Misschien was je, net als zo’n beetje de hele regio, zaterdag Sinterklaasinkopen aan het doen in de binnenstad. Behalve de vele, vele straatventers en flyeraars (zou die jongen van Wakker Dier veel donateurs hebben kunnen werven?), Arnol (inderdaad, Nol is alive and kicking), een draaiorgel met dieselmotor, wel kerstversieringen maar geen Sint of Zwarte Pieten (althans, ik heb ze niet gezien), is je misschien nog iets opgevallen.

#Eindhoven 10: Handige site voor mensen met een beperking

Goed nieuws voor mensen met een berperking die uit willen gaan in Eindhoven. Op ongehinderd.nl staat een overzicht van plaatsen en gebouwen die toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld rolstoelers. Nou kun je op wel meer sites informatie vinden over de toegankelijkheid van openbare gebouwen (hoewel?). Het handige -en leuke- van deze site is dat je ook filmpjes kunt bekijken van hoe alles eruit ziet. De filmpjes zijn gemaakt met een kleine camera aan de rolstoel van de makers van de site, Michael Verhees en Gerard de Nooij. Misschien een tip voor de verkiezing Website van het Jaar in 2011, als de plannen voor landelijke dekking doorgaan?

In #Eindhoven zoekt de Eindhoven-blog naar Eindhovenaren of anderen die op het internet Eindhoven vertegenwoordigen. Tweets, foto’s, filmpjes, alles wat de hashtag Eindhoven heeft, zou hier voorbij kunnen komen. Tips? Mail naar [email protected] of stuur een berichtje op Twitter (@eindhovenblog).