De 10 populairste Eindhoven-filmpjes van 2010

Het is lijstjestijd! Ook Eindhoven.blog.nl doet daar aan mee: De tien populairste filmpjes met als trefwoord ‘Eindhoven‘. Welke 040-filmpjes van 2010 op YouTube zijn het meeste bezocht? Vooral voetbal-gerelateerde video’s zijn populair, maar ook de verslagen van ED.TV worden bijzonder veel bekeken.  

 

1. PSV verslaat Feyenoord met 10-0

Ruim 370.000 bezoekers van YouTube bekeken dit verslag van de wedstrijd PSV-Feyenoord. De voetbalclub vernederde de Rotterdamse tegenstander in eigen huis met 10-0.

 

 
2. Nederland verslaat Brazilië met 2-0

ED.TV, het televisiedepartement van het Eindhovens Dagblad, maakte een verslag over supporters in de bloedhete binnenstad tijdens de wedstrijd Nederland-Brazilië, die Nederland met 2-0 won. Iets meer dan 300.000 internetters zagen dit filmpje.

 


3. Nederland wint met 3-2 van Uruguay

Ook het verslag van ED.TV van tijdens Nederland-Uruguay eindigt in de top 3. Door de ploeg van Ajacied Suarez te verslaan kwam het Nederlands Elftal in de finale. Bijna 200.000 keer is dit filmpje bekeken.


4. Tongzoen Ellen ten Damme en Katja Schuurman

De dames kregen 300 euro dat naar Serious Request ging als zij met elkaar gingen tongen in het Glazen Huis op de Markt. Op YouTube keken ongeveer 170.000 internetters naar misschien wel het meest memorabele moment van Serious Request.


5. PSV zwaait Ibi uit

Een kleine 170.000 keer werd de samenvatting van de wedstrijd PSV-Roda JC Kerkrade bekeken. In die samenvatting van Eredivisie Live en PSV Videos wordt stilgestaan bij het afscheid van Ibrahim Afellay, die na zes jaar in Eindhoven nu lekker aan de tapas zit in Barcelona.


6. Reis zwaar geblesseerd

Ook op 6 staat een PSV-filmpje. Ook hier is de tegenstander Roda JC uit Kerkrade. Bijna 150.000 YouTube-bezoekers zagen hoe de talentvolle spits Jonathan Reis het veld af moet na een zware knieblessure. Reis is voorlopig niet te zien op het veld.


7. Nog meer Ibi

Een serie hoogtepunten van Afellay, gemaakt naar aanleiding van zijn transfer naar FC Barcelona, heeft ruim 100.000 kijkers getrokken.


8. Met 270 km/u over de wegen rond Eindhoven

Koos Spee, kom er maar in! Deze 96.000 keer bekeken video is gemaakt vanuit een Audi die met zeer hoge snelheid over het Eindhovens asfalt scheurt. Ter geruststelling: er is niemand overreden en ook het kindje op de achterbank schijnt zonder trauma uitgestapt te zijn. Weet iemand of deze coureur ook geflitst is?


9. Afvalcontainers openen met OV-Chipkaart

De ondergrondse afvalbakken voor Eindhovenaren zou je normaal gesproken alleen met de Stadspas kunnen openen, maar begin dit jaar bleek dat je de bakken ook zonder problemen kunt openen met een OV-Chipkaart. Een verslagje van ED.TV dat ruim 72.000 keer bekeken werd.


10. Oranje leger op de Markt

Op plaats 10 een filmpje gemaakt door een medewerker van café de Vooruitgang op de Markt tijdens het WK Voetbal. Nederland scoort de 2-0 tegen Brazilië en Evert ten Napel zou zeggen: ‘De Markt ontploft!’ Ruim 63.000 internetters bekeken deze video.

Lees ook:D’n Opkikker voor PSV-er Jonathan Reis
Lees ook:Weer een Glazen Huis op de Markt?
Lees ook:Met de Madiwodobus naar de Madiwodovrijdag Show
Lees ook:Webcam op de Markt
Lees ook:Stoftornado bij Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.