Vandaag en morgen weer geen post

TNTVandaag en morgen doen de postbodes en postbezorgers (verschil? ja) van TNT weer helemaal niks. Ze staken nogmaals omdat ze niet te spreken zijn over de reorganisaties die TNT wil doorvoeren. Spoedpost als rouwkaarten en ook pakketjes worden wel gewoon bezorgd. Ook zijn de postkantoren open.

TNT moet reorganiseren als gevolg van toenemende concurrentie van e-mail en van andere bedrijven. Omdat de medewerkers van het bedrijf en de vakbonden vrezen voor banen en inkomen en er tot nu toe geen akkoord is over de reorganisatie, wordt de post vandaag en morgen niet bezorgd. Zie je zaterdag de postbode of zijn minder gewaardeerde collega de postbezorger? Zeg dat-ie eens gaat werken voor zijn geld Geef hem een kop koffie en bedank hem voor die honderden fijne jaren samenwerking en stel voor dat je elkaar weer treft in uniform van DHL of Sandd.

Lees ook:Post weer drie dagen plat
Lees ook:Ook in 040 morgen geen post
Lees ook:Geen PSV-supporters bij PSV-Ajax
Lees ook:Eindhovenaren iets minder rijk dan gemiddeld
Lees ook:Eindhovens standbeelden gekneveld

Eén reactie op “Vandaag en morgen weer geen post

  1. H.D.B. Go

    Marktwerking is niet altijd het toverwoord. Wellicht was het beter geweest als de posterijen en de spoorwegen gewoon staatsbedrijven waren gebleven. Het is een feit dat internet een geweldige concurrent is. Derhalve is het voor het management van TNT een grote uitdaging om de concurentie met het internet aan te gaan. Maar het personeel voor minder dan het minimum loon laten werken is onacceptabel. Benieuwd wat de FNV weet te bewerkstelligen voor het personeel. Van vakbonds schreeuwlelijk- erds als Wim Kok en Arie Groeneveen moet je het niet van hebben.
    Is dit ook duidelijk voor het FNV. Van Marx, Lenin en Mao Tse Dong moet ik niets van hebben.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.