Eindhovense woonmachines

Voor de één was het Rembrandt-theater aan de Vrijstraat sinds 1927 een schitterende bioscoop vol oude glorie en mooie herinneringen, voor de ander een filmzaal met te kleine stoelen, slecht geluid en verouderd materiaal. Nog niet zo lang geleden is het voormalige theater, dat nog even dienst deed als discotheek, met de grond gelijk gemaakt. Nu verrijst er een appartementencomplex met daaronder een commerciële ruimte.

Toch is de nieuwbouw geen standaardproject. De studio’s in het complex krijgen voor zover bekend als eerste een woonmachine. Dat is een kubus met alle woonfuncties in zich: een keuken, douche, toilet en opbergruimte. De woonmachines zullen in het midden van de woningen geplaatst worden en zijn speciaal ontworpen voor kleinere betaalbare woningen.

Box of Living
De loftwoningen in de Hoge Rug op Strijp-S die Trudo over enkele jaren gaat verhuren, krijgen een soortgelijke machine. De ‘Box of Living’  kan op verschillende plaatsen in de woning neergezet worden en heeft net als de woonmachines in de studio’s aan de Vrijstraat alle ‘natte’ functies bij elkaar. Ook is deze houten box stevig genoeg om als hoogslaper te dienen.

Dus als je van plan bent een moderne woning in Eindhoven te huren, think inside the box.

Lees ook:Poll: Wil jij in een loft op Strijp-S wonen?
Lees ook:Is dit leuk wonen of niet?
Lees ook:Hoe vind ik een huurwoning in Eindhoven?
Lees ook:Klein Duimpje-inbraak Tongelre
Lees ook:Foto’s: Siberisch Strijp S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.