Vacansoleil gooit Riccò uit de ploeg

Riccardo Riccò is per direct ontslagen door Vacansoleil. De wielerploeg met Eindhovense hoofdpsponsor heeft de interne regels overtreden, zo meldt de ploegleiding. Eerder was Riccò al geschorst nadat hij zichzelf een bloedtransfusie had toegediend.

Riccò (27) was na al een schorsing van twintig maanden pas sinds deze zomer renner en beoogd kopman van Vacansoleil.

 De wielrenner werd begin deze maand in het ziekenhuis opgenomen met hevige koortsaanvallen en nier- en longproblemen. In dat ziekenhuis zou hij bekend hebben een bloedtransfusie te hebben toegediend. Dat was voor de leiding Vacansoleil precies een week geleden genoeg om de renner waar dit seizoen veel van verwacht werd voorlopig te schorsen.

Schorsing
Riccò had  al een schorsing van twintig maanden achter de rug voordat hij deze zomer tekende bij Vacansoleil. Bij zijn komst naar de ploeg zei hij nog: ’Met de keuze voor Vacansoleil kom ik in een omgeving waar een zero-tolerance beleid is en waar schone wielersport zeer hoog in het vaandel staat, een ploeg die het goede voorbeeld geeft. Daar wil ik in mijn tweede wielerleven maar wat graag bijhoren’  En: ‘Tijdens de gesprekken was Vacansoleil streng in de voorwaarden, maar ook fair en ik heb vertrouwen in de samenwerking. Ik zal het vertrouwen en imago niet beschamen en ga dit met mooie resultaten onderstrepen.’

Of de bloedtransfusie de oorzaak is van het ontslag, wil de ploegleiding niet zeggen. Op nu.nl vertelt teammanager Daan Luijkx: ’Ik heb te maken met een medisch geheim. We hebben in ieder geval de conclusie kunnen trekken dat Riccò de interne regels heeft overtreden’. Ricco zelf geeft de media de schuld van zijn ontslag: ‘Het lezen van de kranten is als lezen van roddelbladen. Het maakt me aan het lachen, lieve journalisten. Mijn wraak zal zoet zijn!’, zegt hij in de Telegraaf.

Lees ook:Vacaonsoleil zet wielrenner Riccò op non-actief
Lees ook:Catharina mag hartoperaties via lies uitvoeren
Lees ook:Live meekijken met hartoperaties bij Catharina-Ziekenhuis
Lees ook:Hennepkwekerij aan de Bredalaan
Lees ook:Fontys studenten ontwikkelen bh meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.