‘Onsmakelijke’ carnavalswagen over parachutemoord

In het Belgische Aalst weten ze wel hoe ze moeten choqueren. Als het niet verboden wordt, dan doet daar een carnavalswagen met de optocht mee die in het teken staat van de parachutemoord. Carnavalsvereniging de Saazers  maakt een afdruk van de neergestorte Els van Doren en een aangepaste versie van Eddy Wally’s nummer ’Ik spring uit een vliegmachine’. Belgische humor?

Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Els van Doren viel in 2006 te pletter nadat de touwen van haar parachute waren doorgesneden. Els Clottemans is oktober vorig jaar veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf voor die sabotage. Dader en slachtoffer zouden dezelfde Eindhovense minnaar hebben.

De families van dader en slachtoffer overwegen nu een klacht in te dienen tegen de in hun ogen onsmakelijke wagen. De Saazers vinden hun wagen gewoon grappig: ‘Zo spotten hoort bij Aalst carnaval. Dan mogen we net iets verder gaan. We zingen enkel over wat al in de media is verschenen over de parachutemoord’, zegt een woordvoereder in Het Laatste Nieuws. Daar vind je ook de tekst van het nummer dat de Saazers maakten.

Lees ook:Noodverordening voor PSV-Lille
Lees ook:Goed en slecht keepernieuws
Lees ook:Concert Faithless in Klokgebouw laatste in Nederland ooit
Lees ook:Tweehonderd hardrijders rijden niet te hard
Lees ook:13 keer ‘Wat zullen we drinken?’

3 reacties op “‘Onsmakelijke’ carnavalswagen over parachutemoord

  1. Quintus

    Heel erg onsmakelijke humor, Helemaal niet leuk voor de familie. Zijn ze in Aalsten echt niet in staat om iets echt leuks te verzinnen? Ik hoop dat ze dit veranderen.

      /  
  2. Lynn

    Ikzelf ben van Aalst en dat hoort nu eenmaal bij Carnaval Aalst. Het zal zeker niet de enige wagen zijn die een thema uit de actualiteit bespot, integendeel. Ik vraag me af waarom het moet worden afgeschaft, zoiets hoort bij Carnaval Aalst en zal er altijd bijhoren. Het is enkel om te lachen, niet meer dan dat.

      /  
  3. kamminga

    als dit soort ellende als humor gebruikt moet worden .. triest

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.