Bezuinigen op …? Zegt u het maar!

gemeentelogoEindhoven gaat 55 miljoen euro bezuinigen. En wie is dan de klos? Dat mag de Eindhovenaar zelf bepalen. Althans, de gemeente heeft onlangs een site in het leven geroepen waarop 040-ers zelf aan kunnen geven waarop bezuinigd mag worden. Intussen zijn er al veel ideeën gepost en wordt er lustig gereageerd op de plannen.

Een aantal leuke voorstellen:

- Waarom kan de Ergon geen Wiet verbouwen, eventueel aangevuld door “ervaringsdeskundigen”, dwz zij die betrapt werden met een wietplantage in huis. (werkstraffen) Voordeel: de belastinginkomsten voor de overheid, die ook de wiet kan leveren aan de coffeeshops in de stad, -werkgelegenheid -controle op de kwaliteit van de wiet -controle op de verkoop. de thuiskwekerij wordt zo overbodig!Minder gevaarlijke situaties in de buurt en de dealers worden uit de markt geconcurreerd.  misschien vreemd idee- misschien ook niet ter aanvulling: wij roken zelf geen wiet.

- minder onnodige dure “feestjes” op en rond de gemeente Eindhoven. Als je ziet hoeveel onnodige feestjes er worden gehouden,wat er dan allemaal besteld wordt aan eten en drinken,dat is gewoon schandalig dat dit nog mag. Zelfs de stadschouwburg en het Parktheater worden afgehuurd om het personeel van de gemeente maar tevreden te houden. Vergadering?? Laat maar een peperdure catering komen… Dus gemeente Eindhoven,begin bij jezelf!! Van al dat geld dat wordt gestoken in deze dure onzin-feestjes,kun je heel wat mensen helpen die het echt nodig hebben.

-Schaf de autoloze straatspeeldag af! Met heel veel kabaal en zeer luide muziek wordt dit evenement op en af gebroken. De straat wordt afgezet voor alle verkeer waardoor mensen om moeten rijden (TomTom werkt niet) Het geeft overlast. De mensen die er gebruik van maken is beslist geen afspiegeling van de wijk. Het trekt de mensen aan die toch al dominant aanwezig zijn in de wijk door het kabaal dat ze maken. Er wordt veel alcohol gebruikt wat de feestvreugde nog verder verhoogd.Een gesprek is door alle herrie niet mogelijk. Voor mijn gevoel is het feest destijds opgericht om mensen bewust te maken van het onnodig gebruik van de auto. Als dan ook nog als klap op de vuurpijl de rijdende frietwagen wordt besteld schiet dit “feest” totaal zijn doel voorbij.

Lees ook:3242 fietsers zonder licht op de bon
Lees ook:Koninginnedag Eindhoven misschien té druk
Lees ook:Lijn 100 met extra comfort voor lichamelijk beperkten
Lees ook:Liever geen zuipwagens tijdens carnaval
Lees ook:Solar Cooker wint BRAINS Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.