Marathon Eindhoven wil meer toplopers en snellere tijden

De organisatie van de Eindhoven Marathon wil meer toplopers en snellere tijden. In 2013 moet de snelste tijd bij de mannen zelfs op 2.05.00 uur liggen. De snelste vrouwen zouden dan op 2.23.00 uur over de finish moeten komen.

Dat meldt Hardloopnieuws. In de nieuwjaarstoespraak stelde voorzitter Peter Notten dat er dit jaar al een tijd van 2.06.00 uur (mannen) en een tijd van 2.24.00 (vrouwen) gelopen zal worden. Om dat te bereiken wil Stichting Marathon Eindhoven de organisatie verbeteren, zodat er meer toprenners aan de start komen. De marathon van Eindhoven moet (weer) wereldberoemd worden.

Ook wordt gedacht aan het inzetten op Eindhoven Airport voor het aantrekken van buitenlandse hardlopers. Goede lopers uit plaatsen van waar direct een vliegverbinding is met Eindhoven Airport worden meer benaderd.

De Ethiopische Atsede Habtamu Besuye (22 pas) heeft in de afgelopen editie nog het parcoursrecord van de vrouwen aan flarden gelopen. Ze liep drie minuten en tien seconden eerder over de finish dan haar voorganger Nadja Wijenberg in 1999 en deed 2.25.35 uur over het rondje stad. Bij de mannen won de Keniaan Charles Manathi met een tijd van 2.07.38. Daar moet binnen drie jaar, zowel bij de vrouwen als bij de mannen dus ruim anderhalve minuut van af.

Dit jaar worden de Eindhovense 42,195 kilometers op 9 oktober gelopen.

Lees ook:Ruim drie minuten sneller
Lees ook:Nieuw en sneller parcours Marathon Eindhoven
Lees ook:Vijf kilometer hardlopen voor Serious Request
Lees ook:Nét niet een podiumplaats
Lees ook:Airport: neem de bus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.