Vorig jaar 23 boetes voor verkoop alcohol aan jongeren

In 2010 zijn 23 boetes en 14 schriftelijke waarschuwingen uitgedeeld aan horecagelegenheden en winkels voor het verkopen van alchohol aan jongeren in de regio. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft samen met de politie gecontroleerd of er geen sterke drank aan jongeren onder de achttien en geen zwak alcoholische drank aan jongeren onder de zestien werd verstrekt.

De controles zijn uitgevoerd door controleurs van de nVWA en door jongeren zelf die onopvallend horecagelegenheden, sportkantines en winkels bezochten.

De meeste overtredingen van 2010 werden in de horeca geconstateerd. De boete bij een eerste overtreding bedraagt 900 euro, bij de tweede overtreding 1800 euro en de derde overtreding 3600 euro. Daarnaast kan de gemeente de Drank- en Horecawetvergunning van het horecabedrijf intrekken. Volgens de nVWA zijn er steeds meer ondernemers die zich aan de regels (willen) houden maar zijn er toch nog wel een aantal die zich er niks van aantrekken.

De leeftijdsinspecties zijn onderdeel van het regionale alcoholmatigingsproject ‘Laat je niet flessen!’, dat sinds 2006 loopt. Doel is om het drankgebruik onder jongeren tot 24 jaar terug te dringen en jongeren onder de zestien helemaal niet te laten drinken. Naast handhaving wordt ook aandacht besteed aan voorlichting en preventief beleid en regelgeving.

Lees ook:Do, Stevie Ann, Jenny Lane in Serious Concert
Lees ook:Poll: Shoppen in Eindhoven boeiend?
Lees ook:Eindhoven Virus-vrij
Lees ook:Stevige daling huizenprijzen in regio Eindhoven
Lees ook:Sluiproute Ulenpas krijgt bussluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.