Parkeren in Eindhoven niet duurder geworden

Je auto parkeren in Eindhoven is in 2011 niet duurder geworden. Volgens parkerenindestad.nl betaal je maximaal 2.50 euro per uur voor het parkeren in de straat en vraagt de duurste parkeergarage 2.00 euro per uur en dat is ongeveer gelijk aan de tarieven van 2010. Daarmee staat Eindhoven op de twaalfde plaats in de lijst van duurste parkeersteden.

En daar mogen we blij mee zijn. In veel plaatsen in Nederland zijn de parkeertarieven gestegen. Aanvoerder is, wederom, Amsterdam met maximaal vijf euro per uur. Een dagje parkeren kan daar zelfs 80 euro kosten. Wel is Eindhoven samen met Den Bosch de duurste parkeerstad in Brabant.

Er is nog geen 040-transferium waar je buiten de stad goedkoop kunt parkeren en dan gratis met het openbaar vervoer naar de binnenstad kunt. Daar zijn wel plannen voor, onder andere in noord-Eindhoven bij het toekomstige station Acht en bij de Noord-Brabantlaan nabij de Randweg. Overigens kun je, als je niet vies bent van een minuut of tien lopen, volop gratis parkeren net buiten het centrum.

Lees ook:Demer in top 7 duurste huur winkelstraten
Lees ook:Airport: neem de bus
Lees ook:Lijn 100 met extra comfort voor lichamelijk beperkten
Lees ook:Flashmob: meubelboeren in Best opgelet
Lees ook:Nieuwe afslag N2 Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.