Bouw Hovenring van start

De rotonde tussen de Noord-Brabantlaan (Eindhoven) en de Heerbaan (Veldhoven) verdwijnt en moet plaats maken voor een kruispunt met stoplichten. Dat is op zich niet zo bijzonder, behalve dan misschien dat de meest ruime rotonde van Eindhoven en de laatste rotonde waarop je geen voorrang had (als de stoplichten uitstonden) nu gaat verdwijnen. Het bijzondere is dat boven het nieuwe kruispunt een verlichte fietsrotonde komt te hangen. Fietsers en voetgangers kunnen dan zonder oponthoud de kruising  passeren. In het midden komt een lichtnaald. De naam ‘Hovenring‘ verwijst naar de zwevende ring van het knooppunt en de samenhang tussen de lichtnaald en de lichtring. Daarnaast verwijst de Hovenring naar Eindhoven Lichtstad en naar de Ring in Eindhoven.

Met enorm veel nieuwe woningen in de buurt is het nodig om de doorstroming van het verkeer naar onder andere de A2 en N2 en het centrum te verbeteren. Daarom wordt het kruispunt aangepakt en wordt ook de Meerenakkerweg in Eindhoven tot belangrijke doorgangsweg omgebouwd, met aansluiting op de Randweg.

Hier vind je een informatieboekje (pdf) over het project. Vanaf maandag moet je in de omgeving van het kruispunt rekening houden met omleidingen en hinder. De Hovenring heeft ook een eigen Twitteraccount.

Lees ook:Massale bomensterfte aan de Beemdstraat
Lees ook:Lucht Eindhoven op vijf plaatsen heel vies
Lees ook:Floraplein ‘gevaarlijke rotonde’
Lees ook:Lijn 100 met extra comfort voor lichamelijk beperkten
Lees ook:Nieuwe afslag N2 Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.