Eindhoven Airport wordt Schiphol 2

Inwoners van Duizel en Sint Oedenrode zullen zich komende tijd eens goed gaan oriënteren op Funda.nl en en masse proberen hun huizen te slijten aan nietsvermoedende rustzoekers uit de Randstad. Eindhoven Airport mag gaan groeien tot 43.000 vluchten per jaar.

Dat is meer dan een verdubbeling van het aantal vliegbewegingen in een paar jaar tijd. Daar zullen ze in de gemeentes rond de luchthaven op z’n zachts gezegd niet blij mee zijn.

Dát Eindhoven Airport gaat groeien staat vast. Schiphol moet ontlast worden en daarom zullen veel lijnen verkassen naar het Brabantse filiaal. Daar komt nog bij dat Ryanair bezig is vliegveld Weeze, net over de Duitse grens bij Boxmeer, te dumpen. Daar wordt de vliegtaks (acht euro per vlucht) ingevoerd en de Ierse prijsvechter besluit daarom 34 bestemmingen vanaf Weeze te schrappen. Grote kans dat Duitse vakantiegangers nu voor Eindhoven Airport kiezen. Overigens meldt het ED dat er van Ryanair geen vluchten zelf naar Eindhoven gaan, maar dat de vliegtuigen gewoon voller gaan zitten. Zeven van de negen Ierse kisten van Weeze zullen voortaan in de garage op de Canarische Eilanden overnachten.

117

Over niet al te lange tijd zal het Welschapse asfalt dus 43.000 keer per jaar aangetikt worden. Dat komt neer op zo’n 117 vluchten per dag. Minister Hillen en staatssecretaris Atsma  denken dat de groei van EIN zal zorgen voor economische groei in de regio. Of ze daar in Duizel, Eersel, Best en Son en Breugel zo voor open staan is maar de vraag.

Zo erg wordt het nou ook weer niet…toch?

Lees ook:Landelijke CDA voor extra groei Eindhoven Airport
Lees ook:Luchtmacht Eindhoven mogelijk wegbezuinigd
Lees ook:Vliegbasis Eindhoven sluit
Lees ook:Binnenkort weer reebiefstuk bij restaurant Airport
Lees ook:Tweede Kamer: Airport mag groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.