Landelijke CDA voor extra groei Eindhoven Airport

Als het aan de landelijke afdeling van het CDA ligt, gaat Eindhoven Airport uitbreiden met 25.000 extra vluchten per jaar. Vanmiddag en vanavond vergadert de commissie Infrastructuur en Milieu in de Tweede Kamer over de toekomst van de luchthavens in Nederland. Schiphol kan niet veel meer groeien en daarom zou Eindhoven Airport flink moeten kunnen groeien.  Het CDA neemt het advies van Hans Alders over die stelt dat er in de regio genoeg steun te vinden is voor veel extra vluchten. CDA Eindhoven stond al achter Alders’ advies.

Ondertussen heeft de Kamer van Koophandel een actie opgezet om steun voor de groei te winnen van bedrijven en instellingen in de regio. Toch is er kritiek op flinke groei van Airport. De extra vakantievluchten zouden niet bijdragen aan de welvaart van de regio en aan de ontwikkelingen van Brainport. En meer vliegverkeer betekent bijna automatisch meer overlast voor de omgeving.

Lees ook:Tweede Kamer: Airport mag groeien
Lees ook:Eindhoven Airport wordt Schiphol 2
Lees ook:Luchtmacht Eindhoven mogelijk wegbezuinigd
Lees ook:Vliegbasis Eindhoven sluit
Lees ook:Airport: neem de bus

Eén reactie op “Landelijke CDA voor extra groei Eindhoven Airport

  1. Schiphol parkeren

    Lijkt me mooie boost voor de lokale economie rondom Eindhoven, alleen jammer dat Einhoven niet heel centraal gelegen is in NL.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.